Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pacpaw

Zadanych pytań: 266

02.01.2014 22:10

Czy kwaszona kapusta (ogórek) to to samo co kiszona kapusta (ogórek)?

Odpowiedzi (18)

Niki22

Zadanych pytań: 46

02.01.2014 23:13

dokładnie tak jak pisze większośc to to samo :)

malina

Zadanych pytań: 4

03.01.2014 07:23

dla mnie to to samo

Malinka

Zadanych pytań: 302

03.01.2014 07:54

Uważam, że kiszenie to to samo co kwaszenie.

pestka

Zadanych pytań: 424

03.01.2014 08:15

To nie to samo - Kwaszona kapusta to produkt "zalewania" jej octem, a nie naturalnej fermentacji - różnią się smakiem , kolorem , zapachem

Rycerz

Zadanych pytań: 75

03.01.2014 09:49

TO dwa, te same słowa.

magduś83

Zadanych pytań: 46

03.01.2014 14:51

potocznym języku tak i jeśli używamy domowego produktu to raczej nie ma znaczenia, ale prawda jest taka, że kupne zazwyczaj kwaszone są octem a kiszone metodą naturalnej fermentacji więc wybierając w sklepie trzeba zwracać na to uwagę

pacpaw

Zadanych pytań: 266

03.01.2014 23:53

dzięki wszystkim za pomoc. teraz mam pewnosc ze kwaszona to ściema. Będę szukał tylko kiszonych!

marcia7

Zadanych pytań: 166

25.09.2015 16:53

chyba tak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak