Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

09.11.2013 20:23

Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na idealne i równiutkie krojenie ciasta, zwłaszcza tych z masą? Mi zawsze się postrzępi,masa się przyklei do noża i zstanawiam się, gdzie robię błąd ? Czy to wina noża? Czy są jakieś triki by uniknąć takich sytuacji ?

Odpowiedzi (30)

Ania67

Zadanych pytań: 1134

09.11.2013 21:13

nóż do gorącej wody i powinno być ok

Mniam

Zadanych pytań: 87

09.11.2013 21:25

Przy krojeniu tortów przydaje się nóż maczany w gorącej wodzie. Sprawdzony sposób.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

09.11.2013 21:26

myślę że samo moczenie noża nie wystarczy skoro nie będzie on odpowiednio ostry

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

09.11.2013 21:27

Należy zamoczyć nóż w gorącej wodzie

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

09.11.2013 21:30

tak nóż w gorącej wodzie przydaje się przy krojeniu ciasta

joanna30

Zadanych pytań: 50

09.11.2013 21:30

U mnie podstawą jest długi ostry nóż. Nie zawsze moczę go w gorącej wodzie ale zawsze po każdym przekrojeniu czyszczę go.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.11.2013 21:49

ja mam specjalnu nóż do ciast i rolad .

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

09.11.2013 22:14

Ciasto musi być schłodzone,tzn z lodówki, a nóż musi być rozgrzany przez zanurzenie wczesnej we gorącej wodzie!

treonina

Zadanych pytań: 1213

09.11.2013 22:21

zanurz nóż w gorącej wodzie przed krojeniem

kanu83

Zadanych pytań: 734

09.11.2013 22:29

zgadzam się w 100 %

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak