Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

22.07.2013 07:37

Czy macie jakiś sposób, aby kompoty z truskawek nie psuły się? słyszałam że jeśli truskawki są zrywane gdy dużo padało to szybciej fermentują. Niestety moje kompoty truskawkowe co roku są nie do spożycia.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

22.07.2013 09:08

Moje się nie psują, nie dodaję agrestu, ale za rok wypróbuję ten sposób, kompot na pewno będzie pyszny.

Seba

Zadanych pytań: 1313

22.07.2013 09:18

ja dodaję troszkę agrestu

Konczi

Zadanych pytań: 632

22.07.2013 07:52

moja mama też dodawała agrest i było wszystko ok

Odpowiedzi (25)

Stenka

Zadanych pytań: 467

22.07.2013 07:40

Nigdy mi się psują. Gotuję truskawki z cukrem, nakładam szybko gorące do słoików, odkręcam do góry dnem

Stenka

Zadanych pytań: 467

22.07.2013 07:42

miało być, że się nie psują, zabrakło "nie"

gosia1988

Zadanych pytań: 526

22.07.2013 07:47

ja zawsze dodaję po kilka kulek agrestu i nigdy mi się truskawki nie psują

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

22.07.2013 07:56

Można dodać kilka sztuk agrestu, wtedy nie pleśnieją

Janina

Zadanych pytań: 159

22.07.2013 07:56

Z truskawek robię dżem, kompoty na bieżąco;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

22.07.2013 07:57

Daję dużo cukru i nigdy nie mam takiego problemu :)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

22.07.2013 08:21

ja zawsze dbam o to zeby były czyste słoiki, potem wsypuje truskawki, zasypuje cukrem i zalewam gorącą wodą, pasteryzuję kilkanaście minut, odwracam do góry nogami i jeszcze mi sie nie zepsuły

Anna133

Zadanych pytań: 143

22.07.2013 08:29

mi też sie nie psują ,ale to prawda ,że po deszczu truskawki są bardzoej wodniste i nie smaczne

joanna30

Zadanych pytań: 50

22.07.2013 08:31

Ja nie robie kompotów ale moja mama nie miała nigdy problemów. Należy dodać dużo cukru i bardzo gorące nakładać do słoików i od razu odwrócić do góry dnem.

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.07.2013 08:36

Robię kompot, a właściwie sok, bo nie dodaję wody, z dużą ilością cukru. Czyste słoiki, pasteryzacja i jest ok.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak