Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

edytazaw89@wp

Zadanych pytań: 5

22.09.2016 14:29

Czy macie sprawdzone przepisy na dania lu przetwory z papryki? Mam spory zapas a pomyśl tylko na marynowaną.

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

23.09.2016 10:33

pindżur właśnie robiłam 1 bakłażan 1 cebula czerwona 8 papryk czerwonych 3 łyżki cukru sól, pieprz do smaku 1 główka czosnku 1 papryczka chili 1 i 1/2 kg pomidorów 2 łyżki octu jabłkowego Warzywa myję dokładnie. Piekarnik nagrzewam. Bakłażana, paprykę układam na blaszce i piekę 40 minut temp 180 stopni. Paprykę po upieczeniu wkładam do worka foliowego , zawiązuję i odstawiam na 30 minut. Po tym czasie obieram paprykę ze skóry, to samo robię z bakłażanem. Pomidory kroję na cząstki i przesmażam w garnku. Przecieram przez sito żeby pozbyć się skórek i pestek. Cebulę przesmażam na oleju. Paprykę i bakłażana kroję na mniejsze kawałki, przekładam do brytfanny, do cebuli, dodaję przecier z pomidorów i przesmażam całość, dodaję czosnek sprasowany, papryczkę chili, sól, pieprz, ocet jabłkowy, cukier. Przesmażam na wolnym ogniu aż sos się zredukuje. Na końcu miksuję blenderem, doprawiam do smaku. Sos ma mieć konsystencję gęstą. Przekładam do słoiczków i pasteryzuję 20 minut.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

26.09.2016 12:09

leczo do słoików

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

22.09.2016 19:00

najlepiej to zrobić leczo lub z faszerowaną

Odpowiedzi (44)

Konczi

Zadanych pytań: 632

22.09.2016 16:37

leczo i papryka faszerowana to moje typy :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

22.09.2016 16:39

Pasta z papryki, zupa krem z pieczonej papryki, marynowana ale pieczona i w oliwie, faszerowana, sałatki ze świeżą bądź pieczoną papryką.

kasia.s

Zadanych pytań: 4

22.09.2016 16:55

Papryka faszerowana mięsem mielonym :) moja mama robi przepyszną paprykę marynowana z ogórkami i cebulą to tzn. Sałatka kaszubska :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.09.2016 17:04

mozna tez pokroic i zamrozic na zime do surowek

pestka

Zadanych pytań: 424

22.09.2016 17:11

najbardziej lubię paprykę faszerowaną , leczo moraz paprykę w zalewie miodowej

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.09.2016 17:31

Można zrobić leczo do słoików

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

22.09.2016 18:39

mozesz zrobic leczo lub tez sos do słoików na zime z papryki cebuli

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

22.09.2016 18:53

albo zamrozić pokrojoną i nada się do leczo,gulaszu itp

benka

Zadanych pytań: 15

22.09.2016 19:24

Faszerowaną, albo dodać do sałatki z buraczków takiej na zimę.

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

22.09.2016 20:11

leczo lub ketchup z papryki ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak