Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.03.2014 09:06

Czy macie swój sprawdzony przepis na sos chiński ostro-kwaśny ??

Najlepsze odpowiedzi (3)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.03.2014 09:15

ja lubię taki sos też zrobic do kebaba w domu ,daję ocet ryżowy ,2 papryczki chilli,sok z limonki,szczypę soli,woda, 300 ml,ząbek czosnku i łączę z zalewą brzoskwiniowa z puszki ,troszkę cukru brązowego

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

09.03.2014 09:22

Myślę, że takiego samego nie uda Ci się zrobić. Chińczycy mają swoje kulinarne tajemnice, których raczej nikomu nie zdradzają :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.03.2014 09:28

@Margo1 może faktycznie tu potrzeba soku z brzoskwiń, wypróbuje :) @fotoviderek mają tajemnice wiem wiem ... Pani była nieugięta ... nie zdradziła ale dalej próbuję ... dzisiaj kolejne podejście :)

Odpowiedzi (18)

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.03.2014 09:07

Chciałabym przygotować taki, który podają w restauracjach chińskich ... ale niestety póki co nie mogę trafić na taki przepis ...

Lidzia

Zadanych pytań: 21

09.03.2014 09:18

Mam tylko na słodko-kwaśny.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

09.03.2014 09:28

szczerze mówiąc nie mam, za każdym razem kombinuję :)

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

09.03.2014 09:31

niestety nie mam tez eksperymentuje

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.03.2014 09:32

Właśnie u mnie domownicy jedzą ten sos z sajgonkami albo maczają go z mięskiem do kebabu,polecam jest bardzo dobry w smaku .

Janina

Zadanych pytań: 159

09.03.2014 09:43

Nie mam, ale ich receptura i przyprawy robią swoje. Powodzenia w osiągnięciu idealnego i oryginalnego smaku ;)

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.03.2014 10:01

niestety trudno będzie o taki przepis trzeba chyba samemu pokombinować

norweska20

Zadanych pytań: 400

09.03.2014 10:02

własna wizja , zawsze o innym zabarwieniu

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.03.2014 10:08

Zalewa z brzoskwiń w puszce jest fajnie gęsta, też jej używałam, kiedy nie miałam ananasa. Podobnie żółte renklody ze słoika lub węgierki :) U mnie obowiązkowym dodatkiem jest imbir, chili, ocet ryżowy lub sok z limonki lub ew. cytryny oraz olej sezamowy (choć nie zawsze mam). Czasem dodaję utarty na cienkie wiórki czosnek, pokrojony w krążki szczypiorek, paski grzybków mun oraz paski marchewki. Zazwyczaj modyfikuję przepis wg dostępnych składników.

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.03.2014 10:11

Dziękuję @Habibi za wskazówki ... :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak