Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pati100015

Zadanych pytań: 10

13.09.2013 20:14

Czy na przetwory śliwki muszą być bardzo twarde? Dostałam skrzynkę dziś rano, ale zerwana była przedwczoraj i niestety część jest odrobinę miękka.

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.09.2013 20:16

poprostu posortuj miękkie sliwki mozesz zrobić powidła a twarde do słoika

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.09.2013 20:19

myslę ze dojrzałe sliwki poprostu krócej pasteryzuj

pestka

Zadanych pytań: 424

13.09.2013 20:23

twardsze są lepsze na kompoty, bardziej dojrzałe np. na dżem

Odpowiedzi (13)

pati100015

Zadanych pytań: 10

13.09.2013 20:16

Zawsze robiłam tylko kompoty i używałam twardych śliwek, boję się,że coś może się nie udać. To są węgierki.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

13.09.2013 20:21

zrób z miekich powidła a z twardych mozesz zrobic komopoty lub zamrozic jak znalazł w ziemi na placka

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

13.09.2013 20:26

Pewno się powtórzę, ale z miękkie przeznacz na powidło, a twarde na kompot:)

berys18

Zadanych pytań: 1434

13.09.2013 20:36

jeśli będziesz robiła powidła to miękkie sa nawet lepsze

Janina

Zadanych pytań: 159

13.09.2013 20:41

Musisz śliwki posortować i miękkie na powidła a twarde w syropie do słoików;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

13.09.2013 20:43

miękkie zamrażałam do ciasta i knedli a twarde do słoika na kompot :)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

13.09.2013 21:00

Z miękkich najlepsze są powidła

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

13.09.2013 21:39

mocno dojrzałe są najlepsze na powidła, dżemy czy konfitury ale na kompoty wolę twarde śliwki...

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

13.09.2013 21:57

ja wolę bardziej dojrzałe robię z nich powidła

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

13.09.2013 22:05

Posortuj je i przerób na różne przetwory-powidła, dżem, konfitura, kompot, lub je zamroź.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak