Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

07.11.2016 08:50

Czy nie obrana pigwa po odlaniu soku nadaje się do smażenia ?

Odpowiedzi (33)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

07.11.2016 19:40

ja tez nie robiłam

martynkacytrynka

Zadanych pytań: 3

07.11.2016 19:48

I jak?? Udalo sie??

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

07.11.2016 22:34

Pigwę obierz, ugotuj, zmiksuj i przetrzyj przez sitko.

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.11.2016 10:11

po zmiksowaniu skóry nie czuc z pigwy ;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

08.11.2016 12:06

ja nie próbowałam

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

08.11.2016 14:26

Tak, tylko trzeba przetrzeć przez sito albo zblendować

Motorek

Zadanych pytań: 1446

08.11.2016 18:34

myślę, że bez problemu

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

09.11.2016 07:57

Moja mama dawniej nie obierała, usuwała tylko gniazda nasienne bo pigwa jest twarda. Potem robiła taka pigwe w galaretce albo konfiturę... przyznam że bywało różnie, czasem skóra przeszkadzała ale ogólnie dało się pogryźć ....a czasem jak pigwa była młoda to wcale nie miało to znaczenia. Ja bym robiła:)

MAR3STA

Zadanych pytań: 1541

09.11.2016 22:04

Można bez problemu

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

13.11.2016 15:06

Pigwy nie obieramy ze skóry , po odlaniu soku wystarczy ją przesmażyć w garnku i do przełożyć do słoików , zawekować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak