Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

kamyk

Zadanych pytań: 541

15.05.2013 21:19

czy nie uwarzacie , że niektórzy na DS się strasznie wymądrzają , nie wypróbują przepisu a od razu krytykują - dla mnie to nienormalne ....

Najlepsze odpowiedzi (3)

emeslive

Zadanych pytań: 288

16.05.2013 08:58

@barbara11561 Nie zgodzę się z Tobą. Nawet amatorskim sprzętem można zrobić ładne zdjęcie i żadne „bajery” nie są do tego potrzebne. Jednak trzeba się trochę postarać. Sporo osób kompletnie się nie przykłada nawet do tego, by jakoś ładnie zaprezentować potrawę – by coś apetycznie ułożyć na talerzu potrzebne są jedynie dobre chęci. Jak widzę dania na jakichś obtłuczonych talerzach, chlapnięte łychą prosto z gara, to nawet mi się tego nie chce komentować. Do wytarcia talerzy, czy nawet stołu przed zrobieniem zdjęcia, też specjalistyczny sprzęt nie jest potrzebny. A wielu osobom to kompletnie zwisa, bo wychodzą z założenia, że: jest przepis, jest zdjęcie, są i PUNKTY! A przecież o PUNKTY chodzi! W tej sytuacji komentarze, są jakie są. Nie ma się co dziwić.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

16.05.2013 00:37

Bycie na portalu DS powinno nam sprawiać przyjemność a nie każdy musi być mistrzem gotowania. Ja też nie mam wielkich zdolności kulinarnych ale czytając przepisy i rady cały czas się uczę. Uważam że Doradcy o większej wiedzy kulinarnej dodając komentarz krytyczne powinni służyć pomocą i radą i nie musi być to w sposób złośliwy.

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

16.05.2013 01:32

Moim zdaniem DS to portal dla ludzi ,którzy lubią gotować i piec. Czytając niektóre komentarze wychodzi na to ,że wszyscy powinniśmy być mistrzami kulinarnymi i mistrzami fotografii kulinarnej z profesjonalnym sprzętem fotograficznym, a przecież nie o to chodzi. Powinniśmy dzielić się przepisami z innymi .

Odpowiedzi (22)

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

15.05.2013 21:37

już o tym kiedyś pisałam - publikując tu przepisy narażamy się na krytykę! Taka kolej rzeczy! A czasem może warto przemyśleć krytyczne uwagi i coś poprawić? Cały czas dążymy do doskonałości...

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

15.05.2013 21:42

Kamyk zgadzam się z Tobą Olga krytyka oki ale to często są złośliwości niestety

Olga_SK

Zadanych pytań: 40

15.05.2013 21:45

niektórzy tacy już są - trzeba się z tym pogodzić i nie robić niepotrzebnych scen. Wczorajsza sytuacja nikogo niczego nie nauczyła?

kamyk

Zadanych pytań: 541

15.05.2013 21:57

wychodzi na to , że niektórzy się niczego nie nauczą , niestety ....

MagdaXXX

Zadanych pytań: 318

15.05.2013 22:11

czasem mam wrażenie że krytykują żeby sobie poprawić samopoczucie są tacy Doradcy którzy nie napisali nigdy ani jednego pozytywnego komentarza na dwóch ciągle się natykam może wiecie o kogo mi chodzi? :-)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

15.05.2013 22:13

jestem podobnego zdania no ale cóż, ja taka złośliwa to nie jestem nic nie piszę pod przepisem który zawiera składniki które nie jem, albo który mi się nie podoba szukam innego u danego doradcy smaku

chrupnij-sobie.pl

Zadanych pytań: 94

15.05.2013 23:17

zgadzam się z WAMI!!!! nie jestem mistrzynią kulinarną i często mogę się mylić tylko sęk w tym, że niektórzy naprawdę nie próbują przepisu a już krytykują! Ostatnio jedna osoba też mnie złośliwie skrytykowała więc złośliwie zrobiłam to samo wobec niej. Przyznaję że pokierowały mną emocje ale jestem pewna w 100%, że ta osoba nie wypróbowała tego przepisu ale Magdo M chyba wiem o kogo chodzi. Głowa do góry!Każda i każdy z nas fantastycznie gotujea. Zawsze uważałam, że gotowanie to wolność wyobraźni i jeśli ktoś ma taka wizję danego dania to super.

berys18

Zadanych pytań: 1434

16.05.2013 07:46

Zgadzam się całkowicie z barbarą11561

Noruas

Zadanych pytań: 232

16.05.2013 08:23

też troszkę boję się tu publikować, bo mistrzynią kuchni to ja nie jestem, a krytyka mocno mnie deprymuje do dalszych starań. No ale staram się tym aż tak bardzo nie przejmować

borgia

Zadanych pytań: 89

16.05.2013 09:15

Każdy z nas jest inny. Każdy inaczej podchodzi do sprawy. Jednych rażą najdrobniejsze niedociągnięcia, inni zachwycają się nieziemsko. Najczęściej jedno wszystkich łączy - nie zrobienie danej potrawy. Kiedyś obiecałam sobie, że będę komentowała tylko to, co uda mi się zrobić. Sama dużo "tworzę" bo nudzi mnie jednolitość i monotonia, więc siłą rzeczy stosunkowo rzadko biorę w obroty inne przepisy. No i siłą rzeczy też nie da się wszystkiego zrobić, nawet jak się zaplanuje. Nie mogę się jednak powstrzymać od komentarzy potraw, które mnie bardzo zainteresowały. Jednak jestem w takich przypadkach tak jak zdecydowana większość - po prostu gołosłowna. Tyle co do komentarzy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak