Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Janina

Zadanych pytań: 159

17.07.2013 14:40

Czy ogórki tradycyjnie kiszone po zakwaszeniu pasteryzyjecie, aby przerwać kiśnięcie;)

Odpowiedzi (27)

Konczi

Zadanych pytań: 632

17.07.2013 15:57

nie pasteryzuje

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.07.2013 16:00

ja nie pasteryzuję

patryska76

Zadanych pytań: 24

17.07.2013 16:31

Ja również nie pasteryzuję, a i tak są pyyyszne ;-)

sasanka

Zadanych pytań: 22

17.07.2013 16:33

Ja pasteryzuję :) jak ogórki w wielkim garze będą już tak ukiszone jak lubię to przekładam je do słoików, dodaję czosnek i koperek z zalewy i zalewam je zalewą (masło maślane.. :D) potem zakręcam, gotuje i ogóreczki jak marzenie :) zero kapci, prkatycznie takie jak z gara :) a zalewa z przyprawami dodatkowo dodaje im smaku

dorotka0000025

Zadanych pytań: 208

17.07.2013 17:49

takze nei pasteryzuje

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

17.07.2013 18:31

absolutnie nie pasteryzuję - to zmienia smak ogórków i zabija część witamin. Poza tym nie jest potrzebne bo proces kiszenia sam ustaje z czasem.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

17.07.2013 23:56

Nigdy kiszonych nie pasteryzowałam i chyba u nas nie było takiej tradycji,właściwie to od Was się dowiaduję,że tak można robić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak