Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ifa

Zadanych pytań: 16

04.03.2016 08:06

Czy pod cukrowy wydruk mogę użyć kremu z mascarpone i budyniu? Czy ten krem nie rozpuści mi wydruku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

04.03.2016 20:16

Tak jak radzą poprzedniczki

Renataj

Zadanych pytań: 1275

04.03.2016 23:14

Podobnie jak poprzedniczki myślę, że lepiej nie ryzykować i: albo zmienić masę na "mniej wilgotną" albo zmienić dekorację:)

misia123410

Zadanych pytań: 22

04.03.2016 23:45

lepiej zostań tylko przy kremie

Odpowiedzi (21)

gosia56

Zadanych pytań: 466

04.03.2016 10:33

Osobiście nigdy tak nie robiłam ale z cukrowymi ozdobami trzeba uważać;)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

04.03.2016 10:40

Mi krem z mascarpone nie rozpuścił, ale sam zafarbował od kolorowych ozdób cukrowych. Teraz dekoruję krótko przed podaniem i w lodówce trzymam.

Janina

Zadanych pytań: 159

04.03.2016 10:41

Osobiście nie dawałabym w takiej wersji podkładu pod masę cukrową właśnie ze względu na możliwość rozpuszczenia. Najlepszy będzie krem maślany;))

Konczi

Zadanych pytań: 632

04.03.2016 10:43

Ja zdecydowałam się jednak na krem maślany bo tak polecało wielu Doradców i wszystko było dobrze nie wiem jak budyniowy się zachowa

dom-agi

Zadanych pytań: 2

04.03.2016 10:50

Proponowałabym krem maślany, chociaż na krótko przed podaniem, jeżeli położysz dekorację nic się nie stanie :)

Habibi

Zadanych pytań: 690

04.03.2016 13:14

Potwierdzam, że wszelkie cukrowe wydruki czy kolorowe opłatki najlepiej i najtrwalej trzymają się na kremach tłustych, ale nie wilgotnych! Zdecydowanie wilgoć źle wpływa na takie ilustracje rozpuszczając je.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

04.03.2016 13:23

Pod cukrowy wydruk lepiej nie używaj kremu z mascarpone i budyniu, bo może Ci on rozpuścić wydruk. Użyj lepiej kremu maślanego.

Róża1

Zadanych pytań: 7

04.03.2016 14:56

tylko krem maślany .

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.03.2016 15:06

Ja też bym się bała zrobić na takim kremie, chyba że zrobisz przed samym podaniem

Marta1986

Zadanych pytań: 859

04.03.2016 19:24

ja sama uzywalam kremu maslanego i tak kolory delikatnie sie zmieniał na bardziej intensywne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak