Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ulka0307

Zadanych pytań: 1

01.06.2014 18:11

Czy podczas diety można jeść ryż i makaron ???

Odpowiedzi (27)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.06.2014 08:17

to zależy jaka dieta.... jeśli odchudzająca polegająca na ograniczeniu kalorii to tak, ale trzeba liczyć. jeśli np o niskim IG to nie można... ;)

Janina

Zadanych pytań: 159

02.06.2014 11:26

To zależy jaka dieta, a czy można łączyć to nie wiem;)

Ankha

Zadanych pytań: 112

02.06.2014 13:39

Diet wszelakich jest od groma, to zależy jakie masz obostrzenia w Twojej diecie.. Biały ryż możesz zastąpić brązowym, makaron pszenny razowym jeśli szukasz zamienników o niższym indeksie glikemicznym.

Milka100

Zadanych pytań: 76

02.06.2014 15:08

to zależy jaka dieta:)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

02.06.2014 17:40

W ogólnym pojęciu dietetycznym, te produkty są wskazane ;)

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

02.06.2014 19:11

podczas diety można a nawet trzeba jeść wszystko! ale z umiarem

Adamorek

Zadanych pytań: 1402

02.06.2014 20:24

ryż i makaron jak najbardziej, ale makaron pełnoziarnisty

pycholka

Zadanych pytań: 78

03.06.2014 09:22

Czy to dieta ogólna czy odchudzająca to ryż brązowy i kasza gryczana jak najbardziej, makaron razowy również, tak dla odmiany ale nie codziennie.

pawel123

Zadanych pytań: 14

03.06.2014 19:27

nie wiem chyba tak

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

03.06.2014 21:40

Najlepsza dieta to MŻ i nie wiem czemu, ale wśród większości ludzi istnieje nadal mylne przekonanie, że makaronu nie powinno się jeść na diecie, bo jest bardzo kaloryczny itd. Sam w sobie nie jest, a jeśli jest pełnoziarnisty, dostarcza mnóstwo składników odżywczych i co najważniejsze na długo zaspokaja głód, więc jeśli nie ma przeciwskazać co do jedzenia np. glutenu, to makaron jak najbardziej będzie wskazany. Oczywiście pod warunkiem, że zostanie zestawiony z niskokalorycznymi składnikami, a nie zawiesistymi sosami itp. To samo dotyczy ryżu. Najlepszy będzie brązowy, ale prawdziwy brązowy, a nie barwiony. Albo czarny, który bardzo dobrze się trawi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak