Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

pycholka

Zadanych pytań: 78

29.12.2014 07:26

Czy przy robieniu domowego mleka migdałowego migdały muszą być bez skórki? Mi skórka nie przeszkadza tylko czy to jakoś negatywnie nie wpływa na sam proces robienia mleka?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Renata9

Zadanych pytań: 329

29.12.2014 10:15

ja zrobiłabym bez skórki, myślę że ze skórki może wydzielać się goryczka

pajbek

Zadanych pytań: 257

29.12.2014 10:59

Nie robiłam,ale wydaje mi się, że bez skórki :-)

gosia561

Zadanych pytań: 1389

29.12.2014 13:32

ja bez skórki chyba lepiej się trzyma

Odpowiedzi (16)

gosia56

Zadanych pytań: 466

29.12.2014 08:55

nigdy jeszcze nie robiłam mleka migdałowego chociaż raz już chciałam robić masło migdałowe wtedy migdały miały być ze skórką więc chętnie poczytam podpowiedzi

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.12.2014 10:07

Ja gdybym miała robić to na pewno ze skórką .

Habibi

Zadanych pytań: 690

29.12.2014 11:16

Z pewnością mleczko z migdałów w skórkach nie jest dobrym pomysłem ;) Robiłam nie raz mleczko migdałowe, a nawet kiedyś z lenistwa zrobiłam ze skórką - niestety skórka daje dziwny gorzko-kwaśny posmak, nie wspominając o zdecydowanym zepsuciu koloru mleczka! Obranie migdałów to jest naprawdę chwila, jeśli wcześniej je sparzysz i namoczysz przez jakiś czas (przynajmniej do ostygnięcia wody), a im dłużej później moczone w czystej wodzie - tym łatwiej je drobniej zmiksować! Ja najchętniej po obraniu zalewam je wodą z dzbanka filtrującego i pozostawiam na całą noc :)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

29.12.2014 11:20

można zrobić ze skórką wtedy jest mniej pracy ale lepiej bez skórki aby się jej łatwo pozbyć należy migdały zalać ciepłą wodą na 15-20 minut i po tym czasie można będzie ją łatwo usunąć

Alex_M

Zadanych pytań: 119

29.12.2014 11:28

skórka ma paskudny smak, ja bym je obrała

Klausia

Zadanych pytań: 251

29.12.2014 11:28

Ja robię zawsze ze skórką :)

pestka

Zadanych pytań: 424

29.12.2014 11:47

nigdy nie robiłam takiego mleczka , ale z pewnością migdały obrałabym ze skórki

Janina

Zadanych pytań: 159

29.12.2014 14:40

Gdybym miała robić, to bez skórki;)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

29.12.2014 14:44

zdecydowanie bez skórki

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.12.2014 19:42

ja robię bez skórki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak