Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

30.08.2015 17:55

Czy przygotowując domowe sosy z pomidorów / takie jedzone od razu jak i do słoików/ przecieracie je przez sito by pozbyć się pesteczek ? Ja nie, wprost przeciwnie: dla mnie domowe sosy pomidorowe i pomidorówka MUSZĄ mieć pesteczki:)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

30.08.2015 20:17

najczęściej przecieram przez sito, rodzinka nie lubi z pestkami

Alex_M

Zadanych pytań: 119

30.08.2015 20:44

nie przecieram przez sito bo mi się nie chce ;) jedynie do soku - wtedy tak

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

30.08.2015 21:42

Przecieram przez sito, ale przez takie,że niektóre pestki przechodzą :)

Odpowiedzi (18)

gosia56

Zadanych pytań: 466

30.08.2015 18:03

Robię sos pomidorowy do słoiczków na zimę a ugotowane pomidory miksuję blenderem;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

30.08.2015 18:25

nie przecieram przez sito

Margo1

Zadanych pytań: 2141

30.08.2015 18:30

Nie, ja nie przecieram przez sito.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

30.08.2015 18:33

różnie zależy jaki sos robię

adelajda

Zadanych pytań: 234

30.08.2015 18:58

Ja też lubię z pestkami ale rodzinka nie koniecznie ...przecieram przez sito :)

borgia

Zadanych pytań: 89

30.08.2015 19:27

Bardzo rzadko przecieram - bo jedynie w momencie, kiedy potrzebuję absolutną gładź. Też wolę i sosy i zupy z pestkami. Usuwam jedynie skórkę.

pestka

Zadanych pytań: 424

30.08.2015 19:52

różnie, czasami przecieram czasami pozostawiam z pestkami

Jumper123

Zadanych pytań: 24

30.08.2015 19:54

ja zostawiam z pestkami

Habibi

Zadanych pytań: 690

30.08.2015 20:11

Zawsze pozostawiam pesteczki w pomidorach miksowanych, bo z takich wolę sosy, zupy czy np jajecznicę. Przeciwrakietowej, kiedy robię typowy sok przecierowy albo ketchup.

Habibi

Zadanych pytań: 690

30.08.2015 20:13

Przecieram, kiedy robię typowy sok przecierowy albo ketchup... A poza tym bardzo żałuję, że nie ma możliwości edycji wypowiedzi... Bo zazwyczaj pisząc szybko tablet robi mi psikusy i zamienia słowa,.. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak