Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

17.07.2013 21:56

czy robicie kolorowe lukry do ciast? jakich używacie składników do barwienia?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

17.07.2013 22:22

Nie robię kolorowych tylko zwykły lukier

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

17.07.2013 22:05

aby otrzymać kolorowy lukier można użyć soków owocowych np. pomarańczowego, porzeczkowego

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

17.07.2013 22:17

nie robię ale można dodać sok owocowy lub z warzyw aby zrobić zielony to dodać szpinak.czerwony burak ćwikłowy

Odpowiedzi (20)

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.07.2013 21:58

Nie robię bo nie lubię sztucznych barwników :-)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

17.07.2013 22:04

myślę,że tylko sztuczne barwniki , bo lukier jest tak cienki i delikatny,że ciężko dodać do niego składniki naturalne, które by go zabarwiły na intensywny kolor;

idealme

Zadanych pytań: 62

17.07.2013 22:16

z soku z buraków można uzyskać fajny kolorek :)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

17.07.2013 22:18

robiłam raz ale biały bo nie miałam czym zabarwić, a różowy można z soku buraczanego a jak go otrzymać? zetrzeć buraki i odcisnąć- nie śmiejcie się ze mnie jestem młoda i jeszcze wszystkiego nie robiłam :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

17.07.2013 22:21

robiłam kilka razy różowy z soku z buraków

krystyna330

Zadanych pytań: 228

17.07.2013 22:25

tylko naturalne składniki: kakao, sok z wiśni itp

patryska76

Zadanych pytań: 24

17.07.2013 22:26

Zazwyczaj kupuje barwniki w cukierniczym :P

Ola1984

Zadanych pytań: 295

17.07.2013 22:35

Robiłam lukier z dodatkiem soku malinowego, wyszedł pięknie różowy. Można dodać kakao, albo kawę rozpuszczalną, która zapewni dodatkowy aromat.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.07.2013 22:41

rzadko używam lukru, a jak już to naturalnego :)

Katarina

Zadanych pytań: 21

17.07.2013 22:41

Ojjj już dawno nie robiłam ale jak robię to używam kurkumy, zagęszczone soki np. malinowy , kiwi, jagodowy,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak