Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Christopher

Zadanych pytań: 31

18.07.2014 00:35

Czy stosujecie blanszowanie,czyli technikę szybkiego obgotowywania warzyw i owoców w wodzie ,często aromatyzowanej przyprawami ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Róża1

Zadanych pytań: 7

18.07.2014 06:31

też blanszuję ale tylko warzywa :-) , nie dodawałam nigdy przypraw do blanszowania , ale święty czas pomyśleć o tym :-).

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.07.2014 07:15

Jeśli przepis tego wymaga, to blanszuję :)

Christopher

Zadanych pytań: 31

18.07.2014 00:38

Bardzo lubię tę technikę.W trakcie blanszowania warzywa tracą ostrość lub goryczkę, krócej trwa ich zapiekanie, a owoce łatwiej obrać ze skórki.

Odpowiedzi (38)

Izabela9

Zadanych pytań: 25

18.07.2014 06:26

Blanszowanie stosuję często a do wody wrzucam zazwyczaj gałązki ziół z ogrodu. Dzięki temu cebula traci gorycz, a kalafior jest jędrny i chrupki (nie zwiotczały i ciapowaty).

Lidzia

Zadanych pytań: 21

18.07.2014 07:22

Najczęściej blanszuję fasolkę szparagową, kalafior i brokuły.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

18.07.2014 07:46

tak, ja stosuję

Malinka

Zadanych pytań: 302

18.07.2014 07:51

Powiem szczerze, że zdarza mi się, ale nie za często. Jednak po tych wszystkich uwagach chyba będę robiła to częściej :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.07.2014 07:52

Tak , blanszuję najczęściej owoce

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

18.07.2014 07:58

Najczęściej blanszuje fasolkę szparagową , kalafior, sparzam pomidory gdy mam je obrać ze skórki

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

18.07.2014 08:15

czasami blanszuję, najczęściej fasolkę szparagową, szpinak i kalafiora

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.07.2014 08:16

tak, często blanszuję warzywa :) natomiast owoce rzadko :)

Ania84

Zadanych pytań: 67

18.07.2014 08:27

bardzo często blanszuję warzywa

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.07.2014 08:52

dosyć często blanszuję warzywa i owoce, ale nigdy do wody nie dodawałam żadnych przypraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak