Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

25.10.2013 09:46

Czy szkodzi Wam CIEPŁY, świeży chleb prosto z piekarni czy sklepu ? Ja od pewnego czasu mam bóle brzucha i żołądka po zjedzeniu takiego chleba. Ale taki domowy /upieczony w domu/ jeszcze gorący mogę jeść bez żadnych "skutków ubocznych".Czy to możliwe żeby szkodziły wszelkie sztuczności i konserwanty używane w masowej produkcji pieczywa ?

Odpowiedzi (32)

margaret

Zadanych pytań: 4

25.10.2013 10:53

staram się nie jeść gorącego pieczywa

Renataj

Zadanych pytań: 1275

25.10.2013 10:56

Nie mogę jeść ciepłego z żadnej piekarni /w moim mieście są trzy z całodobową sprzedażą/. Zastanawia mnie jedynie fakt,że w domu piekę chleb, bułki, ciasto drożdżowe i takie jem bardzo ciepłe /czasem jeszcze aż gorące/i nic mi nie jest. Dlatego zastanawim się czy to nie wina jakiś ulepszaczy czy sztucznych konserwantów.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

25.10.2013 11:05

jeżeli po zjedzeniu swojego pieczywa nie masz problemów, a po piekarnianym tak, to niestety wniosek jest jeden, chyba te ulepszacze i konserwanty są wszystkiemu winne.. Na szczęście pieczony przez siebie chleb i bułki są najlepsze, a skoro umiesz je sama upiec to z głodu nie padniecie :D

Ankha

Zadanych pytań: 112

25.10.2013 11:33

Dlatego kupuję czerstwy razowiec

gibli

Zadanych pytań: 20

25.10.2013 11:33

nie jadam gorącego pieczywa:)

Camill

Zadanych pytań: 2

25.10.2013 11:45

to chyba autosugestia bo szkodza w bardzo swiezym pieczywie drozdze,dlatego dietetycy zalecaja chorym na zoladek,zeby jedli lekko czerstwe

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

25.10.2013 12:16

mnie nic nie jest po ciepłym pieczywie czy ciastach. to chyba zależy kto jaki ma żołądek

Layna

Zadanych pytań: 30

25.10.2013 12:30

no niestety w piekarniach często dodają konserwanty i polepszacze, więc możliwe że stąd te kłopoty żołądkowe

Seba

Zadanych pytań: 1313

25.10.2013 14:05

nie jem ciepłego chlebka bo też się źle czuję

MC_S

Zadanych pytań: 13

25.10.2013 14:21

ja mogę jeść bochenkami, ciepły i z masełkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak