Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Nasze Smaki

Zadanych pytań: 3

12.08.2014 22:30

czy sztuczne barwniki używane w kuchni są zdrowe?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

13.08.2014 07:29

Bardzo rzadko używam barwników,najczęściej jak lukruję pierniczki.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.08.2014 09:36

staram się rzadko używać stuocznych barwników i myślę że w takich ilości nikomu nie zaszkodzi

Wacław

Zadanych pytań: 1269

13.08.2014 10:17

staramy sie nie uzywać sztucznych barwników chyba że do kolorowania jajek

Odpowiedzi (45)

asiczekz

Zadanych pytań: 6

12.08.2014 23:05

Stosowane w niewielkich ilościach na pewno nie zaszkodzą :)

Izabela9

Zadanych pytań: 25

13.08.2014 06:49

Wiadomo ze takie barwniki to sama chemia, ale używane w takich ilościach jak używamy w kuchni nie powinny zaszkodzić.

Konczi

Zadanych pytań: 632

13.08.2014 07:30

:D sztuczne barwinki ... raczej nie jest to ekologiczna i zdrowa żywność jednak niewielka ilość sporadycznie nie powinna przynosić skutków

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

13.08.2014 07:38

Najlepiej używać naturalnych, a tych sztucznych używać w minimalnych ilościach :)

Kasnaj

Zadanych pytań: 154

13.08.2014 07:40

mała ilość nie zaszkodzi

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

13.08.2014 07:51

nie używam w kuchni sztucznych barwników spożywam już i bez nich wystarczającą ilość chemii którą nas karmią producenci żywności :)

Janina

Zadanych pytań: 159

13.08.2014 07:59

Nie używam sztucznych barwników wogóle, jeżeli coś potrzebuję zabarwić to staram się używac naturalnych . Myślę, że sporadycznie w minimalnych ilościach nie powinna być szkodliwa, przecież to produkt dopuszczony do spożycia;)

Pietruszka

Zadanych pytań: 523

13.08.2014 08:18

czasami używam ale naprawdę sporadycznie, nie są zdrowe wystarczy przeczytać skład

Lidzia

Zadanych pytań: 21

13.08.2014 08:26

Nie używam sztucznych barwników, pewnie dlatego, że nie robię wymyślnych tortów.

pestka

Zadanych pytań: 424

13.08.2014 08:34

praktycznie nie używam takich barwników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak