Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Nasze Smaki

Zadanych pytań: 3

12.08.2014 22:30

czy sztuczne barwniki używane w kuchni są zdrowe?

Odpowiedzi (45)

Ola1young

Zadanych pytań: 7

13.08.2014 15:27

na pewno nie zaszkodza w małych ilościach

sanielcia

Zadanych pytań: 34

13.08.2014 16:48

używam tylko do masy cukrowej od święta na torty, sądzę że w takich ilościach na pewno nie zaszkodzą dużo więcej mamy tego w produktach spożywczych na codzień

dorrota

Zadanych pytań: 10

13.08.2014 17:01

obecnie wszystko jest szkodliwe:P a wiadomo, jeśli korzytamy z umiarem, to mogą być bardzo przydatne w kuchni

eliza135

Zadanych pytań: 408

13.08.2014 17:42

staram się nie używać tego

irenka

Zadanych pytań: 888

13.08.2014 17:52

nie używam sztucznych barwników

Magula

Zadanych pytań: 556

13.08.2014 18:16

raczej zdrowe nie są, używam ich ale sporadycznie bardzo

Mniam

Zadanych pytań: 87

13.08.2014 18:39

Zdrowe to nie są, ale dodaje się je w minimalnych ilościach. Na pewno nie szkodzą bardziej niż konserwanty.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

13.08.2014 22:08

oczywiscie że nie są zdrowe, ale jesli używa sie ich sporadycznie to nie widzę w tym niczego strasznego... ja używam mniej wiecej dwa razy w roku do dekoracji tortów.

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

14.08.2014 09:05

Nie stosuję , bo i tak jemy za dużo chemii . Lepiej zastąpmy je naturalnymi barwnikami .

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

14.08.2014 09:43

Jeśli jest w nich chemia, to nie mogą być zdrowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak