Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.05.2013 00:03

Czy używacie szybkowar? Ja mam i stoi nie używany, bo się go...boję:) Nie do końca wiem jak się go używa.

Najlepsze odpowiedzi (3)

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

22.05.2013 07:04

najważniejsze to przemóc się, potem już ciężko zrezygnować z niego.

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.05.2013 08:20

ja mam podobnie jak Ty. Nie wiem, kiedy po gotowaniu można go otwierać. A tak w ogóle, to mięso wolę smażone, niż gotowane:)Ponoć idealnie nadaje się do gołąbków

Dorota37

Zadanych pytań: 468

22.05.2013 08:40

Moja mama dostała kiedyś w prezencie ale stoi nie używany kilka lat

Odpowiedzi (14)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.05.2013 00:15

kiedyś przymierzałam się do kupna ale zrezygnowałam bo również boję się obsługi

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.05.2013 07:26

niestety nie posiadam

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

22.05.2013 09:23

Tak się zastanawiałam czy kupić i sama nie wiem co robić

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

22.05.2013 09:48

ja mam aż trzy każdy innej pojemności i niektórych potraw nie wyobrażam sobie gotować lub piec w czymś innym. Niesamowita oszczędność energii i czasu POLECAM !!!!!!!!

Barbara13

Zadanych pytań: 21

22.05.2013 09:50

Nie mam więc nie używam:)))ale znajoma ma i bardzo chwali

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

22.05.2013 09:53

link do tabeli gotowań http://www.wielkiezarcie.com/forumThread.php?id=34757&post=34757 po wyłączeniu nie odparowuję szybkowara tylko czekam, aż sam sie odparowuje, a ten czas doliczam np. ma być 50 minut to wyłączam po 40

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.05.2013 10:08

Używam już drugiego,jeden "zajeżdziłam",uszczelka nie wytrzymała:) i uważam,że nie ma nic lepszego w kuchni jak dobry szybkowar.Nie ma się czego bać,wystarczy,że wsad do niego nie będzie większy niz zalecany,a do bigosu,wołowiny,zresztą do każdego dania go wykorzystuję,zupy też gotuję bo robię je na mięsie i wszystko szybko i sprawnie mi idzie.

Ola1984

Zadanych pytań: 295

22.05.2013 10:11

Osobiście nie mam, ale moi rodzice mają i robią w nim ziemniaki pieczone (pieczonki) są pyszne :)

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.05.2013 16:29

No właśnie, ten kto używa szybkowar to sobie go bardzo chwali, a dla mnie to tykająca bomba, która nie wiadomo kiedy wybuchnie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.05.2013 21:04

@Mniam - odważ się raz,a będziesz z siebie dumna,to żadna tykająca bomba,każdy szybkowar ma wewnątrz rysę czyli do tej kreski możesz wkładać wszystko co chcesz ugotować - nigdy powyżej.To samo dotyczy gotowania zupy,woda musi być pod kreską,jak robisz coś w małej ilości to lepiej,gaz minimalny i do dzieła!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak