Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.05.2013 00:03

Czy używacie szybkowar? Ja mam i stoi nie używany, bo się go...boję:) Nie do końca wiem jak się go używa.

Odpowiedzi (14)

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.05.2013 22:52

Rzeczywiście ma kreskę- nie wiedziałam! Czy w trakcie gotowania to trzeba upuszczać to powietrze? Bo w środku to przecież jest wysokie ciśnienie.

ben-ka

Zadanych pytań: 459

23.05.2013 16:45

Szybkowar ma to do siebie,że sobie"gada" w trakcie gotowania niczego nie ruszasz ,nadmiar tego powietrza sam z niego uchodzi i tak sobie'psyka".Po ugotowaniu na początek daj mu odpocząć - nie zdejmuj od razu pokrywy.Nie wiem jaki masz szybkowar,te bardzo nowoczesne mają zawory do wypuszczania pary więc nadmiaru cisnienia się nie bój.Przeczytaj dokładnie instrukcję i jestem pewna,że sobie poradzisz.

Mniam

Zadanych pytań: 87

23.05.2013 17:33

OK.Dzięki ben-ka, muszę w końcu się odważyć. Mój ma jakiś zawór, a instrukcji niestety nie mam :(

ao_12

Zadanych pytań: 38

26.05.2013 08:31

Zawsze w internecie można znaleźć instrukcje do Twojego modelu szybkowaru, ja sobie nie wyobrażam gotowania bez szybkowaru. Bitki w sosie cebulowo-pieczarkowym to tylko 14 minut od zagotowania i mięsko odchodzi przy krojeniu widelcem...pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak