Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

24.06.2014 08:37

Czy warzywa gotowane /bez dodatków/ są bardziej kaloryczne od surowych ?

Odpowiedzi (19)

jasiek

Zadanych pytań: 1346

25.06.2014 16:10

są tak samo kaloryczne

Michał2

Zadanych pytań: 32

25.06.2014 17:09

na pewno surowe mają więcej witamin, a wydaję mi się że kalorie są te same czy surowe czy gotowane

as28

Zadanych pytań: 294

25.06.2014 19:31

s\warzywa surowe sa zdrowsze i mają tyle samo kalorii

Ankha

Zadanych pytań: 112

25.06.2014 22:06

Na pewno zmienia im się indeks glikemiczny, co się objawia sennością po zjedzeniu gotowanych ziemniakow czy marchwi.

Beata23

Zadanych pytań: 335

27.06.2014 09:31

jeżeli gotujesz bez dodatków, to nie są bardziej kaloryczne

huba_buba14

Zadanych pytań: 1

30.06.2014 14:06

nie mogą być bardziej kaloryczne, bo od czego niby tych kalorii miałyby nabrać? gotuje się w wodzie, która ich nie ma :) a zwiększa się jedynie indeks glikemiczny i traci się część witamin i składników mineralnych.

marcia7

Zadanych pytań: 166

04.07.2014 15:35

nie wydaje mi się

jasiek

Zadanych pytań: 1346

14.07.2014 13:57

raczej nie ma różnicy

marcia7

Zadanych pytań: 166

01.01.2015 20:30

no chyba, że się doda dużo soli podczas gotowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak