Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

09.11.2014 23:34

Czy wykorzystujecie jakoś w kuchni nać marchwi ? /Oczywiście nie mam na myśli dokarmiania zwierzaków domowych:)/ Moja znajoma dodaje natkę marchwi do surówek, soków warzywnych, przygotowuje z niej pesto - twierdzi, że posiada ona działanie oczyszczające organizm i antyseptyczne. Szukając w internecie wiadomości na ten temat spotkałam informacje o jej pozytywnych właściwościach ale także opinię, że nać marchwi jest nie jadalna i szkodliwa. A jakie jest Wasze zdanie ?

Odpowiedzi (26)

Ania321

Zadanych pytań: 179

11.11.2014 12:26

nie, zawsze wyrzucam

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

12.11.2014 09:30

Ciekawe, ja zawsze słyszałam, że nać marchwi jest niejadalna? Sama tego nigdy nie sprawdzałam :)

Lucan

Zadanych pytań: 18

13.11.2014 21:01

ostatnio mam wrażenie że wszytsko jest jadalne,nawet kwiatki:)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

14.11.2014 20:43

nigdy jej nie wykorzystywałam w kuchni

borgia

Zadanych pytań: 89

15.11.2014 19:14

Pozostanę przy zdobytej dawno temu wiedzy, że nać marchewkowa jest niejadalna.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

23.11.2014 13:04

tylko marchew bez naci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak