Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

miodunka

Zadanych pytań: 45

17.05.2015 12:16

Czy wykorzystujecie w kuchni jadalne kwiaty? Jak tak, to do czego i które?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

18.05.2015 10:37

bratki do sałatek, akacje w cieście naleśnikowym i to samo z czarnym bzem, nasturcje do sałatk, kwiaty cukini i dyni w cieście smaże

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

18.05.2015 13:46

nie serwuję w swojej kuchni kwiatów,chociaż kilka razy miałam okazję je jeść:)

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

17.05.2015 21:36

czasami dodaję do sałatek, robię też przetwory z płatków róży i mniszka lekarskiego

Odpowiedzi (31)

bertpvd

Zadanych pytań: 19

17.05.2015 12:49

właśnie nie ponieważ nie wiem gdzie je kupić :) jako dekoracja wyglądają wspaniale na talerzu.

inka2012

Zadanych pytań: 3

17.05.2015 12:54

nie wykorzystuję jadalnych kwiatów

Stenka

Zadanych pytań: 467

17.05.2015 13:05

robię miód z kwiatów mniszka

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.05.2015 13:06

nie wykorzystuję, nie mam gdzie zebrać tak aby były zdrowe

gosia56

Zadanych pytań: 466

17.05.2015 13:10

niestety nie wykorzystuję kwiatów do jedzenia tylko do dekoracji

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

17.05.2015 13:30

nie zjadam kwiatów :)

Ela15

Zadanych pytań: 1414

17.05.2015 13:53

niestety nie wykorzystuję jadalnych kwiatów

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.05.2015 13:53

Czasami do dekoracji sałatek np bratki lub nasturcje

borgia

Zadanych pytań: 89

17.05.2015 14:09

Przepadam za nagietkami - w zeszłym roku zjedliśmy je kilka zaledwie razy z normalną mieszanką sałat. Zaledwie, bowiem tyle razy mi się udało zerwać u Mamy w ogródku. W smaku są lekko ostre. Wykorzystuję też płatki róży suszonej. Tę mam przywiezioną z zagranicznych wojaży. Robię sobie różany cukier puder. Tak w ogóle zaczęłam od naszej róży na konfiturę, ale coraz mniej jest jej w okolicy. A kiedyś u mojej Babci w ogródku rosła wzdłuż płotu graniczącego z sąsiedztwem. Dobre są płatki nagietka, ale te tylko jadłam aby spróbować. Do niczego nie używając. No i bardzo smakują mi fiołki, ale też dokładnie na zasadzie zjadania kilku bo akurat mam okazję. Aaaa... lawenda. Sorry... robiłam babeczki z lawendą - świeżą. Tylko zdjęć nie zrobiłam... doszłam do wniosku, że nic specjalnego. Rozczarowałam się nią. Być może, dlatego że oczekiwałam jakiegoś rozwalającego efektu. Polecam, ale jako ciekawostkę.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

17.05.2015 14:32

nie jadłam jeszcze do tej pory kwiatków i nie wykorzystuję ich w swojej kuchni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak