Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

miodunka

Zadanych pytań: 45

17.05.2015 12:16

Czy wykorzystujecie w kuchni jadalne kwiaty? Jak tak, to do czego i które?

Odpowiedzi (31)

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.05.2015 18:44

Używam nasturcji do sałatek, róży do konfitury i soków, jaśminu do herbaty i dzemów, nagietka i słonecznika do herbat, lipy do naparów przy chorobie i gorączce, mniszka do syropu, fiołków i lawendy do aromatyowania cukru, cukinii do nadziewania i zapiekania.

Janina

Zadanych pytań: 159

17.05.2015 19:37

Z kwiatów mniszka robię syrop, a z kwiatów róży konfiturę;)

agataw1990

Zadanych pytań: 62

17.05.2015 20:10

Jeszcze nie używałam nigdy ale w najbliższym czasie to zrobię:)

Klausia

Zadanych pytań: 251

17.05.2015 20:42

Płatki dzikiej róży jako cukier i konfiturę do pączków.

Róża1

Zadanych pytań: 7

17.05.2015 22:30

robiłam w zeszłym roku miód z kwiatów bzu czarnego na odporność .

misia53

Zadanych pytań: 339

17.05.2015 22:56

kiedyś robiłam konfiturę z płatków róży , teraz nie robię. Miałam w zeszłym roku do póżnej jesieni nasturcje ale niestety nie wykorzystałam

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

18.05.2015 07:29

używam nasturcji do sałatek i sosów

Maridka19

Zadanych pytań: 59

18.05.2015 07:54

Ja nie wykorzystuję w kuchni kwiatów :)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

18.05.2015 08:41

Jeszcze nie ...:-)

Ewelina1991

Zadanych pytań: 0

19.05.2015 08:15

nie wykorzystuję jadalnych kwiatów i nigdy nie jadłam kwiatków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak