Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Sarenka

Zadanych pytań: 363

19.07.2013 06:52

Czy zwracacie uwagę na tygodniową ilość spożywanych jaj, ze względu na cholesterol? Słyszałam, że same jaja nie mają szkodliwego cholesterolu, jednak Zmienia się to za sprawą połączenia z majonezem lub innymi tłuszczami. Osobiście lubię jajecznicę na mleku - podgrzewam mleko na patelni i wbijam jaja :)

Odpowiedzi (25)

Habibi

Zadanych pytań: 690

19.07.2013 11:29

jem sporo jajek (kiedyś bardzo dużo jadłam, nawet 20-30 tygodniowo) - nie wpłynęły mi negatywnie na poziom cholesterolu :)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

19.07.2013 11:56

nie jem za dużo,ale też nie liczę ilości zużywanych jajek

misia53

Zadanych pytań: 339

19.07.2013 14:18

ja w trakcie diety proteinowej spożywałam i teraz również duże ilości jaj lecz nie jadłam wcale tłuszczów. cholesterol mam pod kontrolą i jest bardzo dobry . Myślę podobnie jak Sarenka ,że jaja w połaczeniu z tłuszczami tworzą ten "zły" cholesterol

idealme

Zadanych pytań: 62

19.07.2013 18:30

nie zwracam na to uwagi, nie jestem na żadnej diecie i jem w przyzwoitych ilościach :)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

19.07.2013 21:12

nie jadam jaj, masz Sarenko rację z dodatkiem majonezu mają więcej cholesterolu niż w rzeczywistości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak