Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

iwi

Zadanych pytań: 115

12.12.2013 22:43

Czym zagęścić masę serową?

Najlepsze odpowiedzi (3)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

12.12.2013 22:56

Do pieczonego i do gotowanego dodaję budyń,on dobrze spełnią tą rolę.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

12.12.2013 23:13

Ja najczęściej zagęszczam budyniem

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.12.2013 23:33

jajka też spełniają funkcję wiążącą w serniku pieczonym :) do tego na zimno dodaję żelatynę

Odpowiedzi (22)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

12.12.2013 22:46

taką do sernika na zimno? ja rozpuszczam w mleku żelatynę, czasem dodaję śmietan-fix

Gabi44

Zadanych pytań: 3

12.12.2013 22:49

Sernik pieczony-zagęszczamy dodając więcej mąki psz.lub ziemniaczanej lub budyniu.

Gabi44

Zadanych pytań: 3

12.12.2013 22:51

Bardzo dobra jest też mąka kukurydziana.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.12.2013 22:53

Ja dodaję mąkę ziemniaczaną :)

MonikaWr

Zadanych pytań: 0

12.12.2013 22:57

mąkę ziemniaczaną :) to samo co budyń, tylko że ona ma jeszcze aromaty i inne ulepszacze w sobie.

Mati13

Zadanych pytań: 1524

12.12.2013 23:01

zazwyczaj budyniem o smaku śmietankowym

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

12.12.2013 23:14

też dodałabym mąkę ziemniaczana lub budyń(jeśli do pieczonego:)Do sernika na zimno można dodać (rozpuszczoną w 1 szkl. wody) galaretkę:)

Milka100

Zadanych pytań: 76

12.12.2013 23:32

budyń lub maka kartoflna

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

12.12.2013 23:32

wydaje mi się,że najlepszy jest budyń

Renataj

Zadanych pytań: 1275

12.12.2013 23:43

Zależy do czego ta masa. Do sernika na zimno to proponuję dodać galaretkę lub żelatynę. A do sernika pieczonego - budyń /w proszku/ lub mąkę ziemnaczaną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak