Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

18.12.2014 11:24

czym zaparzacie mak przed zmieleniem na makowce mlekiem czy wodą?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

18.12.2014 11:47

Ja robię nieco inaczej, bo wstępnie sparzam wrzącą wodą, aby spłynął kurz z maku, a potem bardzo dokładnie odcedzam, zalewam gorącym mlekiem i kilka minut gotuję.

Jagódka77

Zadanych pytań: 1

18.12.2014 11:45

najczęściej zaparzam wodą

berys18

Zadanych pytań: 1434

18.12.2014 13:11

zalewam gorącą wodą

Odpowiedzi (52)

Camill

Zadanych pytań: 2

18.12.2014 11:26

zawsze mlekiem

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.12.2014 11:33

Mlekiem zaparzam mak

Mniam

Zadanych pytań: 87

18.12.2014 11:33

Zawsze zaprzałam wodą, ale ostatnio zaparzyłam mlekiem i wydaje mi się lepszy :)

Wacław

Zadanych pytań: 1269

18.12.2014 11:35

w wodzie zaparzamy mak , mleko tez dobry pomysł

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.12.2014 11:38

najczęściej mlekiem :)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.12.2014 11:39

moja mama zawsze zaparzała mlekiem

ben-ka

Zadanych pytań: 459

18.12.2014 11:39

Ja używam tylko wody.

gosia561

Zadanych pytań: 1389

18.12.2014 11:49

zawsze w mleku

pestka

Zadanych pytań: 424

18.12.2014 11:50

zaparzam wodą - ale mleko to dobry pomysł

Pyszota

Zadanych pytań: 85

18.12.2014 11:57

zaparzam wodą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak