Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

18.12.2014 11:24

czym zaparzacie mak przed zmieleniem na makowce mlekiem czy wodą?

Odpowiedzi (52)

misia53

Zadanych pytań: 339

19.12.2014 11:55

różnie to u mnie bywa, jeśli nie mam w lodówce mleka to i woda jest dobra....

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

19.12.2014 14:46

Ja też po przepłukaniu wodą, gotuję kilka minut w mleku.

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

19.12.2014 16:13

Różnie, czasem wodą, a innym razem mlekiem. Jeśli natomiast mrożę masę makową, zawsze zaparzam mak wodą, a po rozmrożeniu ponownie podgrzewam, odparowuję i dodaję trochę mleka.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

19.12.2014 17:36

ja gotuję w mleku

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

19.12.2014 17:37

niestety, ja kupuję gotową masę makową

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

19.12.2014 19:22

wodą gorącą

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

19.12.2014 19:23

mlekiem raczej

Magula

Zadanych pytań: 556

20.12.2014 00:29

róznie czasem tym czasem tym

wyattearp

Zadanych pytań: 102

20.12.2014 17:17

ja moczę przed zmieleniem 12 godz.w wodzie

ppaulina

Zadanych pytań: 22

20.12.2014 21:35

zaparzam wodą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak