Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monisia1977

Zadanych pytań: 15

27.09.2013 07:25

dajcie przepis na brzoskwinie w zalewie takie jak są w puszkach

Najlepsze odpowiedzi (3)

pestka

Zadanych pytań: 424

27.09.2013 08:06

na puszcze z brzoskwiniami w składzie napisane jest: brzoskwinie, cukier i woda - więc myślę że trzeba zrobić dosyć gęsty syrop zalać nim brzoskwinie i słoiki pasteryzować - ja bym tak spróbowała

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.09.2013 07:59

Też nie robiłam takich brzoskwiń ,i nawet nie mam przepisu ,ale zrób tak jak Janina napisała.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

27.09.2013 07:34

ja może nie robię identycznych brzoskwin jakie są w puszce, ale kroje je na pół, wyjmuje pestki i przekładam do litrowych słoików. ok. 6 szklanek wody gotuje z 60 dag cukru, po czym zalewam tym brzoskwinie i zakręcam słoiki - pasteryzuje je do 8 minut

Odpowiedzi (15)

Renata9

Zadanych pytań: 329

27.09.2013 07:31

oj chyba będzie ciężko, ja niestety nie mam takiego przepisu, ale jak ktoś go poleci to chętnie skorzystam

malina

Zadanych pytań: 4

27.09.2013 07:33

niestety brzoskwiń w takiej zalewie nie robiłam

gosia56

Zadanych pytań: 466

27.09.2013 07:36

tez nie robię takich brzoskwin

Mati13

Zadanych pytań: 1524

27.09.2013 07:47

u mnie się nie robi takich przetworów

Janina

Zadanych pytań: 159

27.09.2013 07:52

Właśnie wczoraj obrałam ze skórek, wypestkowałam, zasypałam cukrem i wstawiłam do lodówki. Zastanawiam się, bo mam ochotę na taki fajny dżemik, albo w syropie i nie wiem jak przerobić. Może zleję sok, podgrzeję i rozpuszczę galaretkę cytrynową, a póżniej na moment tylko zaparzę i zapasteryzuję. Coś wykombinuję;)

erym

Zadanych pytań: 24

27.09.2013 08:23

ja sie tez przylaczam do prosby!

pajbek

Zadanych pytań: 257

27.09.2013 08:31

Robię podobnie jak Mysiunia :-)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

27.09.2013 09:10

przecież to zwykły syrop cukrowy, w którym pewnie dodatkowo są konserwanty.. W domu zalałabym brzoskwinie w słoiku silnym syropem cukrowym i pasteryzowała jak pisze mysiunia

Róża1

Zadanych pytań: 7

27.09.2013 09:55

nie robiłam jeszcze takich:-)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

27.09.2013 10:12

Ja robię brzoskwinie w syropie do sloikow i mam do ciasta lub galaretki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak