Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monisia1977

Zadanych pytań: 15

27.09.2013 07:25

dajcie przepis na brzoskwinie w zalewie takie jak są w puszkach

Odpowiedzi (15)

Habibi

Zadanych pytań: 690

27.09.2013 11:44

Ja robię brzoskwinie, morele, gruszki, wiśnie... w lekkim syropie (gotuję wodę z cukrem i dodatkiem odrobiny kwasku) - gorącym syropem zalewam owoce wypestkowane i ułożone w słoikach, zakręcam i ok. 10 min. pasteryzuję.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

27.09.2013 13:51

robię podobnie jak wszystkie kompoty(1:1)czyli cukier i woda,tylko jeśli chcesz takie jak w puszce to trzeba zdjąć skórkę najlepiej sparzyć wrzątkiem wtedy łatwo schodzi :)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

27.09.2013 19:54

Kilogram brzoskwiń( waga bez pestek i skórki) 3 szklanki wody, 40 dag cukru. Obrane owoce ułożyc w słoikach. Z wody i cukru ugotować syrop. Gorącym zalać owoce. Słoiki zakręcić wstawic do garnka z ciepła wodą. Pasteryzowac około 20-25 minut w temperaturze nie wyższej niz 90 stopni. Robiłam z tego przepisu już kilka razy i są bardzo podobne do tych w puszce (może nie identyczne), bardzo smaczne. Nie pamiętam tylko czy te proporcje brzoskwiń i składników na syrop są właściwe. Syrop chyba trzeba robic z podwójnej porcji.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

27.09.2013 20:03

Już przepis został napisany. Skorzystam z niego.

Paula87x

Zadanych pytań: 1

28.09.2013 13:10

Ciekawy czy wyjdzie taki jak w sklepie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak