Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania96

Zadanych pytań: 8

22.07.2015 11:32

Dlaczego chleb na zakwasie wyszedł gliniasty?Robiłam chleb bezglutenowy na zakwasie.Trzymałam się przepisu i mimo tego chleb jest gliniasty.W smaku dobry, ale mógłby być lepszy.Zakwas był pięciodniowy.

Odpowiedzi (14)

Franciszek

Zadanych pytań: 4

23.07.2015 01:17

Przyczyn może być dużo i zmækã i z zakwasem

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

23.07.2015 17:40

Zbyt ciężkie ciasto.

Habibi

Zadanych pytań: 690

06.09.2017 10:47

Wypieki bezglutenowe są bardzo wymagające! Poza tym najłatwiej jest je upiec na drożdżach. A upieczenie chleba bezglutenowego na zakwasie to wyższa szkoła jazdy i jeśli ktoś nie piecze takiego pieczywa regularnie, to zazwyczaj się ono nie udaje. Wiele razy piekłam już pieczywo i ciasta bez glutenu (z powodu zdrowia i z ciekawości) - i chociaż piekę sporo "normalnego" pieczywa z glutenem, mam praktykę, to i tak zdarzają mi się wpadki :) Trening jest najważniejszy w każdej dziedzinie - i praktyka!

Habibi

Zadanych pytań: 690

06.09.2017 10:47

Nawet najdokładniej opisana receptura nie da nikomu pewności np. co do gęstości/konsystencji ciasta ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak