Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

12.01.2014 12:49

Dlaczego ciasto (ucierane, na oleju) pęka w czasie pieczenia? Czy jest sposób by temu zaradzić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

12.01.2014 14:02

dla mnie to nie problem że pęka, mi się wydaje że tak musi być. Moja mama zawsze mówi że jak pęknie to dobrze.

Janina

Zadanych pytań: 159

12.01.2014 13:05

Pewnie nie ma rady, bo czasem pęknie, czasem nie, nie wiadomo od czego to zależy;)

Malinka

Zadanych pytań: 302

12.01.2014 13:06

Mi też czasem pęka, ale jako, że generalnie pikę dla domowników jakoś im to nie przeszkadza :)

Odpowiedzi (20)

Ankha

Zadanych pytań: 112

12.01.2014 12:52

Nie przeszkadza mi to gdy piekę ciasto w keksówce, ale nie zawsze ładnie to wygląda w okrąglej foremce

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

12.01.2014 12:53

zamiast proszku do pieczenia dodaj sody, albo dodaj makę ziemniaczaną zastępując cześć maki pszennej

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

12.01.2014 12:54

powinno pomóc, chociaż ja uwielbiam te pęknięcia, ale do tortu wiadomo niepasuje

gosia56

Zadanych pytań: 466

12.01.2014 12:54

To juz taka zaleta ciasta ze pęknie ważne ze się dobrze upiecze

Alex_M

Zadanych pytań: 119

12.01.2014 12:56

mi czasem pęka, czasem nie, wydaje mi się, że jak się góra zapiecze a ciasto dalej rośnie, to 'wybija' i wierzch pęka ;)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

12.01.2014 13:15

Taki już urok ucieranego ciasta :)

Gracer

Zadanych pytań: 124

12.01.2014 13:17

może za duża temperatura ??? ale chyba przeważnie i tak pęka

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

12.01.2014 13:43

może to wina piekarnika

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

12.01.2014 13:56

Chyba nie ma na to rady.

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

12.01.2014 14:08

nie mam pojęcia czemu, ale nam to nie przeszkadza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak