Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

12.01.2014 12:49

Dlaczego ciasto (ucierane, na oleju) pęka w czasie pieczenia? Czy jest sposób by temu zaradzić?

Odpowiedzi (20)

olla85

Zadanych pytań: 24

12.01.2014 14:20

Wydaje mi się, że tego typu ciasto już tak po prostu ma i raczej nie ma sposobu by nie pękało. Ale mnie osobiście to nie przeszkadza. Wręcz nawet uważam, że to bardzo ładnie wygląda :)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

12.01.2014 14:21

Cały urok w tych pęknięciach zwłaszcza gdy ciasto piecze się w formie keksowej!!!!!!!!!!!

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

12.01.2014 14:22

Czasem specjalnie nacinam nożem ciasto przed pieczeniem, by pęknięcie było większe!!!

agnieszka131919

Zadanych pytań: 2

12.01.2014 14:39

Mi też pęka, myślałam,że to może wina przepisu

Pyszota

Zadanych pytań: 85

12.01.2014 14:44

też wydaje mi się że nie ma na to rady

kate.500

Zadanych pytań: 1516

12.01.2014 14:55

proponuje wstawic do chlodnego piekarnika zeby mialo lzejszy szok termiczny i wolniej roslo

MagdaXXX

Zadanych pytań: 318

12.01.2014 14:57

Czasem specjalnie nacinam nożem ciasto przed pieczeniem

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

12.01.2014 15:01

Też czasem mi pęka ale to nic strasznego :) Jeśli ci pęknie a potrzebujesz całe to to skrój :)

ZEWA

Zadanych pytań: 190

12.01.2014 20:03

Tak jak sernik po upieczeniu opada tak ciasta ucierane pękają. Taka ich natura. Kiedyś chyba w programie telewizyjnym mówili, że jak ciasto pęka to znaczy, że się do nas uśmiecha i będzie dobre.

alaaa

Zadanych pytań: 201

12.01.2014 22:18

mi nie przeszkadza to pęknięcie, wtedy wiadomo że ciasto jest domowe i ma swój niepowtarzalny urok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak