Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

25.07.2013 16:20

Dlaczego nie chce mi się ubić śmietana 30% ? miksuję miksuję i zaraz ją wyleję do zlewu!

Odpowiedzi (33)

Czarnula87

Zadanych pytań: 83

25.07.2013 19:10

najlepsze jest to że kupiłam 3 opakowania i sprawdziłam każde z nich i każda po jakim czasie ubijania gdzie była cały czas wodnista zważyła się :))) także super pierwszy raz tak mam i nigdy więcej nie kupię innej marki której nie znam

Sarenka

Zadanych pytań: 363

25.07.2013 20:00

Też mi się to zdarzyło. Śmietana musi być b.dobrze schłodzona i świeża, jak najbardziej świeża. Ale marka też jest ważna. Uczymy się na błędach :]

idealme

Zadanych pytań: 62

25.07.2013 20:16

tak się zdarza,spróbuj ją bardzo dobrze schłodzić :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.07.2013 20:17

czarnula trzeba było ubijać tak długo az byś otrzymała masło

migotka28

Zadanych pytań: 20

25.07.2013 20:18

ja też kupowałam tą w biedronce i zawsze była super ale ostatnio kilka razy i mi sie nie chciała ubijać i tak myślę że coś pokombinowali i już nie jest to samo ja poratowałam się śmietan -fixem zagestnikiem do śmietany

Seba

Zadanych pytań: 1313

25.07.2013 20:29

ja śmietanę przed ubijaniem mocno schładzam i zawsze mnie się ubije

MagdaXXX

Zadanych pytań: 318

25.07.2013 20:36

no mi sie tak nigdy nie stało

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

25.07.2013 21:27

myślę że marka nie ma nic do rzeczy kiedyś kupiłam niby dobrą w kartoniku dobrej firmy i klapa więcej już jej nie kupuję nie dość że jak wylałam do naczynie to była jak masło to jeszcze się nie ubiła i nie urosła była też mocno schłodzona po prostu trzeba próbować aż w końcu trafi się na swoją :)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

25.07.2013 21:42

ja jakoś przyzwyczaiłam się do łaciatej 30 % - nigdy nie miałam problemu z jej ubiciem na sztywno, czasami używam łowickiej, tej w żółtym kartoniku i też jest sprawdzona

caralajna

Zadanych pytań: 435

26.07.2013 06:58

czasem w tych kartonikowych tłuszcz zostaje na ściankach pudełka, a bez niego śmietana nie chce się ubić, schłodzona lepiej się ubija

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak