Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mzap88

Zadanych pytań: 4

11.04.2015 14:42

DLaczego podczas pieczenia babka piaskowa pieczona w takiej extra formie (nie w keksowce), peka??? no szlag mnie trafia :(

Odpowiedzi (21)

mysza75

Zadanych pytań: 96

11.04.2015 22:03

z tego co wiem to babka powinna pęknąć bo inaczej może mieć zakalec

misia53

Zadanych pytań: 339

11.04.2015 22:14

Nie widzę nic złego w pękniętej babce , wręcz odwrotnie ,świadczy o wyrośniętym i wypieczonym cieście

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

12.04.2015 06:34

spróbuj piec w niższej temperaturze tylko dłużej

AgaS10

Zadanych pytań: 650

12.04.2015 09:49

Ja też lubię jak babka pęka:)

Mniam

Zadanych pytań: 87

12.04.2015 10:13

Zawsze uważałam, że to taki urok ciasta :) Poza tym zawsze odwracam do góry, więc pęknięć nie widać. A górkę ścinam.

Cynamonka

Zadanych pytań: 79

12.04.2015 18:51

Można delikatnie ponacinać ją na górze w kilku miejscach, choć ja lubię jak pęka. W tym uroda takiej baby ;)

patryska76

Zadanych pytań: 24

12.04.2015 22:44

a mi się wydawało, że babka właśnie powinna pęknąć ;-)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

13.04.2015 00:23

Zmniejsz następnym razem temperaturę, natnij babkę wzdłóż z wierzchu nożem.

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

13.04.2015 08:21

mi zawsze pęka ale zupełnie mi to nie przeszkadza

Ania84

Zadanych pytań: 67

13.04.2015 14:11

przydatne rady

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak