Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

04.06.2013 20:28

Dlaczego praktycznie nikt z was nie krytykuje szczerze i kulturalnie przepisów ? Same pochwały nawet do przepisu typu: kalafior + woda= super danie albo kupny kotlet + kupna surówka + talerz = super danie. Ja widzę całą masę takich przepisów, które mimo to są wychwalane. Co z wami...przecież wiedzie o co mi chodzi.

Odpowiedzi (21)

sylwia_mc

Zadanych pytań: 39

04.06.2013 22:30

osobiście oceniam tylko te przepisy, które mnie interesują

emeslive

Zadanych pytań: 288

04.06.2013 23:26

Mirosławo, mam wielką prośbę: zajmij się własną osobą. Bo nic Ci do tego komu i za co plusy dawałem. Nie mam zamiaru się tłumaczyć z tego do robiłem będąc MS, a już z pewnością nie przed Tobą. Niestety jedyne co umiesz to liczyć cudze punkty, po jakości Twoich przepisów sądząc.

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

05.06.2013 08:36

A czy gdzieś jest napisane że to strona dla mistrzów kulinarnych? Są osoby które tylko nabijają punkty, są takie które chcą się tutaj czegoś nauczyć/dowiedzieć- co to kogo obchodzi czy ktoś wstawia ach i och pod wodą z cukrem? Weźcie się wszyscy zajmijcie sobą.. Najlepiej jakby ten portal zrezygnował z nagradzania użytkowników za aktywność, od razu poprawiłaby się atmosfera i zrobił przesiew!!!

borgia

Zadanych pytań: 89

05.06.2013 10:03

Nie piszę się na to... ale chętnie zobaczyłabym zestawienie komentarzy typu "pyszne", "pyszności", "wspaniałe"... I zapytała się autora tychże - z prostej ciekawości jedynie - jak te dania mu smakowały tak... głębiej. I ile z nich tak naprawdę zrobił. Pisząc, że coś jest "pyszne" sugeruję, że zrobiłam i polecam, choć na podawanym kiedyś piernikowym przykładzie - nic z potrawy nie może wyjść. Czyli wychodzi na to, że nie czytamy nawet komentowanych przepisów, a co dopiero mówić o zrobieniu i podaniu. Sama nie dyskryminuję prostych potraw ani tych bez zdjęć, choć przyznaję, że fatalna fotka działa na mnie raczej odstraszająco już na wstępie - i jest pewne, że nie zerknę na przepis wcale. Ale nie będę krytykować, mając nadzieję, że wszyscy widzą co jest na obrazku. Zawsze będę krytykować kradzione przepisy.

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

05.06.2013 11:15

Ejjj dobra nie kłućcie się już wszyscy- ja tylko pytałam, Jak mówiłam jestem nowa i interesowało mnie to, bo to jedyny tak przyjazny portal, że to aż dziwi ;)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

05.06.2013 11:16

-ó powinno być wiem ;)

reniatka

Zadanych pytań: 66

05.06.2013 11:47

ja również komentuję przepisy godne uwagi

jozefinach

Zadanych pytań: 68

05.06.2013 13:54

Kiedy przepis nie podoba mi się to nie komentuję. Kiedy jednak jakiś przepis mnie zainteresuje, piszę pozytywne komentarze. Niestety nie spotkałam się na tym portalu z negatywnymi i kulturalnymi komentarzami. Jak się komuś coś nie podoba to zazwyczaj jest wredny w swych komentarzach. Dla mnie np. kalafior z wody czy z pary jest pysznością, a dla innych pyszny jest kotlet mielony. Wszystko zależy od gustów smakowych. Tak więc uważam, że każdy ma prawo komentować co chce i co mu smakuje. Wydaje mi się, że DS nie zrezygnuje z nagradzania za aktywność. Ponieważ to napędza "ruch internetowy na portalu". Przecież o to w tym wszystkim chodzi, aby wchodziło tutaj jak najwięcej ludzi i aby dowiadywali się o produktach, sponsorach itd. To jest marketing.

arbuzowo

Zadanych pytań: 11

05.06.2013 14:17

Mhm... myślę, że powinniśmy uwzględnić różne umiejętności użytkowników, zasoby finansowe i czasowe, smak czy choćby uroczystość na którą dane danie chcemy przygotować (np. szybki obiad czy uroczysta kolacja). Osoby nabijające sobie punkty "wodą na kalafior" pewnie szybko zrezygnują z portalu - za samo dodawanie odpowiedzi do pytań i tego typu przepisów nie zdobędzie się punktów na fajną nagrodę. Poza tym DS weryfikuje zdobycie punktów przed przyznaniem nagrody. Więc wg mnie powinniśmy się skupiać na pozytywach :-)

Henryka2

Zadanych pytań: 237

05.06.2013 18:55

IwonaD całkowicie się z Tobą zgadzam, a zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa: te minusy są momentalnie w ilościach hurtowych. Za długo tu jestem, aby wierzyć,że zbiegło się do mojego komentarza 6-8 osób w ciągu kilku minut aby zminusować mój komentarz. Wniosek jest jeden - mają po KILKANAŚCIE kont, co jest tu niedopuszczalne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak