Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Karolina1987

Zadanych pytań: 25

03.12.2013 19:18

Do czego używacie jabłek? No pomijam takie oczywistości jak ciasto ;) Ale np. pieczone jabłka przygotowujecie? Albo do kaczki dodajecie jabłka? Lub np. ryz z jabłkami? Robił ktoś może zupę owocową z dodatkiem jabłek?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.12.2013 19:21

lubię wątróbkę pieczoną z jabłkami oraz udka kurczaka z jabłkami

Christopher

Zadanych pytań: 31

03.12.2013 19:31

Oczywiście do kaczki i wątróbki prawie zawsze.Ryż z jabłkami i cynamonem lubię na deser.O ciastach nie wspominam.Ale chipsy jabłkowe czy ocet ze skórek robię.A musy i dżemy na zimę Poza tym stosuję jako składnik sałatek .Moja Żona bardzo lubi zupę owocową z jabłek z drobnym makaronem,ja niekoniecznie.

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.12.2013 19:31

robię wątróbkę drobiową z jabłkiem ,roladki drobiowe z jabłkiem orzechami i cebulą

Odpowiedzi (21)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

03.12.2013 19:20

ryż z jabłkami, wątróbka z jabłkami, kompot

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

03.12.2013 19:21

często robię ryż z jabłkami

Niki22

Zadanych pytań: 46

03.12.2013 19:21

ja używam do ryżu, wątróbki, kompotu, musów i oczywiście deserów, ciast i babeczek :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

03.12.2013 19:22

robiłam kaczkę z jabłkami - pycha, ryż i wątróbkę z jabłkiem też

dodi

Zadanych pytań: 256

03.12.2013 19:23

czasami robie jabłka pieczone

Margo1

Zadanych pytań: 2141

03.12.2013 19:23

muffinki z jabłkami, mus jabłeczny ,must tarty,

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

03.12.2013 19:25

bardzo dobra jest zupa owocowa na bazie świeżych jabłek i wiśni, zabielana śmietaną. Tradycyjne jabłko z ryżem- ja robię to w formie torciku, z dodatkiem sosu cynamonowego (przepis w mojej księdze) Kaczki nie kupuję ze względu na cenę, ale jako farsz na pewno dałabym jabłka Jabłka doskonale też pasują do wątróbki

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

03.12.2013 19:29

Ja raz jabłka dodawałam do normalnej zupy warzywnej, moja babcia robi natomiast "bigos" z białej, świeżej kapusty, ogórków gruntopwych i kwaśnych jabłek - powiem, że bardzo smaczne. Ryż z jabłakmi robi czasem mój narzeczony, do mięs również dodawałam. Można fajnie z nimi eksperymentować :)

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

03.12.2013 19:37

bardzo dobra jest sałatka na bazie lodowej, z dodatkiem ogórka kwaszonego, cebuli, orzechów włoskich, usmażonej wątróbki drobiowej i właśnie tartego jabłka (wszystko polane winegretem- ja robię z miodem, ale można tradycyjnym) polecam

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

03.12.2013 19:41

dodaję do kaczki,wątróbki,do pieczonych żeberek,ryżu,octu winnego oraz ciast a także lubimy przegryźć

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak