Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Karolina1987

Zadanych pytań: 25

03.12.2013 19:18

Do czego używacie jabłek? No pomijam takie oczywistości jak ciasto ;) Ale np. pieczone jabłka przygotowujecie? Albo do kaczki dodajecie jabłka? Lub np. ryz z jabłkami? Robił ktoś może zupę owocową z dodatkiem jabłek?

Odpowiedzi (21)

nogawkuchni

Zadanych pytań: 217

04.12.2013 11:15

Jabłka używam na wiele sposobów,nie tylko do wypieków,ale też do różnorakich koktajli,lekkich deserów z dodatkiem jogurtu i bakalii,na śniadanie do wiejskiego serka,czy jako dodatek do owsianki. Bardzo lubię także pieczone lub gotowane jabłka(w czerwonym winie z przyprawami korzennymi-pycha).Ostatnio robiłam pierogi z jabłkami,to świetny sposób na słodki obiad.Podobnie jak ryż zapiekany z jabłkami-świetne bezmięsne danie.A zupę jabłkową(tak zwaną jabłczankę) moja babcia zawsze robiła nam w lecie, jak byliśmy na wakacjach,jedliśmy ją ze świeżo ugotowanymi ziemniakami, pychota.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak