Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.07.2013 13:18

Do czego wykorzystujecie mąkę ryżową, bo chyba ma inne właściwości niż zwykła mąka? Zamówiłam z katalogu młynek do mielenia ziaren i chciałam go wykorzystać. Na początek zaplanowałam sobie zmielenie ryżu i zastanawiam się co można z takiej mąki zrobić, bo nigdy jej nie używałam.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.07.2013 14:12

makę ryżową dodaję do ciasta na chińśkie pierożki :)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

18.07.2013 13:34

kiedyś jadłam u znajomej ciastka na mące ryżowej - były bardzo dobre

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.07.2013 14:21

chętnie poczytam co mozna z takiej mąki zrobić

Odpowiedzi (18)

idealme

Zadanych pytań: 62

18.07.2013 13:22

z tego co wiem nie zawiera glutenu, więc można ją spokojnie stosować u osób chorych na celiakię

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

18.07.2013 13:28

wydaje mi się ze dania kuchni azjatyckiej, ale na pewno NALEŚNIKI

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.07.2013 13:29

Na szczęście w mojej rodzinie nie ma bezglutenowców. Ale lubię eksperymentować z nowymi produktami.

berys18

Zadanych pytań: 1434

18.07.2013 13:36

można stosować do wypieków, do zagęszczania sosów,

idealme

Zadanych pytań: 62

18.07.2013 13:42

to możesz jej użyć do wszystkiego do czego użyłabyś zwykłej mąki, jestem ciekawa jak smakowałby chleb z taj mąki :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.07.2013 13:50

No właśnie chciałam ją wykorzystać do wypieków. Chleb to doskonały pomysł.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.07.2013 13:56

Z mąki ryżej można zrobić naleśniki i nadziać je farszem warzywnym.

Róża1

Zadanych pytań: 7

18.07.2013 13:57

nigdy nie kupowałam

borgia

Zadanych pytań: 89

18.07.2013 14:00

Robiłam kiedyś chleb dodając do pszennej mąkę ryżową. Wyszedł bardzo delikatny i mięciutki. Wypieki jak najbardziej, ale w swojej księdze mam przepis na ciasto na gyoza z dodatkiem mąki ryżowej (mieliłam ryż na początku zanim kupiłam mąkę ryżową). Polecam. Pierożki proste w gruncie rzeczy i pyszne - można przygotować je z różnymi farszami i zrobić też na parze.

mysza75

Zadanych pytań: 96

18.07.2013 14:04

chętnie poczytam bo nigdy jej nie miałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak