Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.07.2013 13:18

Do czego wykorzystujecie mąkę ryżową, bo chyba ma inne właściwości niż zwykła mąka? Zamówiłam z katalogu młynek do mielenia ziaren i chciałam go wykorzystać. Na początek zaplanowałam sobie zmielenie ryżu i zastanawiam się co można z takiej mąki zrobić, bo nigdy jej nie używałam.

Odpowiedzi (18)

Beatris

Zadanych pytań: 43

18.07.2013 14:11

Borgia dziękuję za sugestie. Do Twoich przepisów mam zaufanie, więc z pewnością jakiś wykorzystam.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

18.07.2013 14:20

jeszcze jej nie używałam

lee-aa

Zadanych pytań: 28

18.07.2013 14:58

ciasteczka ryżowe, chlebek ryżowy, bardzo fajnie sprawdza się jako zagęszczacz, fajnie smakuje w budyniu domowym, cierpliwi mogą zrobić cieniutkie naleśniki do sajgonek bądź do kaczki

Janina

Zadanych pytań: 159

18.07.2013 15:00

To na pewno bardzo delikatna mąka. Kiedyś piekłam ciasteczka z kleiku ryżowego, muszę odszukać przepis, bo były pyszne;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.07.2013 15:18

może do makaronu :)

Seba

Zadanych pytań: 1313

18.07.2013 15:34

nie używam takiej mąki

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.07.2013 16:23

też mam mąkę ryżową, a nie wiem do czego jej użyć, więc chętnie poczytam Wasze propozycje :)

Kasia36

Zadanych pytań: 463

18.07.2013 19:33

Nie używałam jeszcze tej mąki, ale myślę że można wszystko z niej robić co ze zwykłej pszennej np. pierogi, pewnie jest dużo zdrowsza niż pszenna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak