Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

09.10.2013 10:55

Do jakich potraw (chodzi mi o dania na ostro, nie desery) dodajecie wino? I jeśli już to jakie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

09.10.2013 11:00

Do mięsa wołowego, do bigosu;)

matesko

Zadanych pytań: 14

09.10.2013 10:56

do bigosu czasami

kate.500

Zadanych pytań: 1516

09.10.2013 10:56

lubimy duszony schab z ananasami na winie

Odpowiedzi (22)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

09.10.2013 10:57

Ja osobiście uwielbiam do gulaszu dolać ok 0,5-3/4 szklanki półwytrawnego wina czerwonego. Do lekko przesmażonego mięsa wlewam wino i tak długo duszę, aż odparuje (dopiero wtedy zalewam wodą i dodaje inne składniki). Mięso ma wyjątkowy smak, w dodatku mam wrażenie ze jest bardziej delikatne. Do czego jeszcze można dodać wino?

m1monika

Zadanych pytań: 1208

09.10.2013 10:57

do bigosu i do pieczeni :-)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

09.10.2013 10:58

Do bigosu i czasami do mięsnych sosów

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.10.2013 10:59

Do ptraw z grzybów

Mati13

Zadanych pytań: 1524

09.10.2013 10:59

czasem do bigosu, ale rzadko

msmors

Zadanych pytań: 91

09.10.2013 10:59

ja ostatnio dodałam do gulaszu (czerwone)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

09.10.2013 10:59

ja tylko czasem do bigosu

Margo1

Zadanych pytań: 2141

09.10.2013 11:00

wino słodkie czerwone dajemy do ostrych serów

Konczi

Zadanych pytań: 632

09.10.2013 11:00

go gulaszu z wołowiny czerwone wytrawne - uwielbiam lub do mieś podanych w sosach lubię dodać wino

Beatris

Zadanych pytań: 43

09.10.2013 11:06

Bardzo rzadko używam wina do gotowania. Dodaję czasami do duszonej wieprzowiny (wołowiny prawie wcale nie gotuję ze względu na cenę) czerwone półwytrawne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak