Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Malinka

Zadanych pytań: 302

02.10.2013 18:01

Do kopytek, czy knedli potrzebne są ziemniaki gotowane, stąd moje pytanie. Czy przeciskacie je przez praskę, czy po prostu ugniatacie już na blacie?

Odpowiedzi (42)

margaret

Zadanych pytań: 4

02.10.2013 18:48

jeszcze ciepłe ugniatam, ale też używam praski

Halina14

Zadanych pytań: 79

02.10.2013 18:50

przeciskam przez praskę ,ugniatanie to za mało

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.10.2013 18:55

u nas tylko przez praskę na gorąco - ugniecione tłuczkiem na puree jednak mają grudki i rodzina protestuje ;) mnie to osobiście nie przeszkadza, ale chłopaki się stawiają ;)

ao_12

Zadanych pytań: 38

02.10.2013 18:57

ciepłe ugniatam tłuczkiem, a zimne np. z poprzedniego dnia mielę w maszynce do mięsa (niestety nie posiadam praski do ziemniaków :( )

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

02.10.2013 19:02

świeże dają się przecisnąć przez praskę , takie z poprzedniego dnia nie , więc najlepiej je mielić w maszynce ,a do kopytek i knedli takie tylko ugniatane są nie najlepsze , bo mają za dużo grudek

ben-ka

Zadanych pytań: 459

02.10.2013 19:06

Zawsze używam praski niezależnie czy ziemniaki są świeżo gotowane czy z dnia poprzedniego.

Agata3

Zadanych pytań: 13

02.10.2013 19:11

Ja po prostu je ugniatam ;)

mufinka79

Zadanych pytań: 303

02.10.2013 19:23

Powinny być gładkie dlatego lepiej je albo przecisnąć przez praskę albo przepuścić przez maszynkę do mięsa:)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

02.10.2013 19:26

czasami przeciskam, częściej ugniatam

Motorek

Zadanych pytań: 1446

02.10.2013 19:29

ja mielę maszynką do mięsa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak