Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

edi

Zadanych pytań: 406

13.09.2013 14:29

Dostałam dużo śliwek węgierek i nie mam pomysłu co z nimi zrobić. Doradzicie coś?;)

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

13.09.2013 14:32

ciastoze śliwkami,knedle,powidła albo poprostu kompoty na zimę

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

13.09.2013 14:36

ciasto ze śliwkami lub kompoty na zimę

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

13.09.2013 16:09

moze knedle ze sliwkami

Odpowiedzi (39)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

13.09.2013 14:30

Powidło, lub po prostu zamrozić. Będą na knedle jak znalazł!

edi

Zadanych pytań: 406

13.09.2013 14:32

właśnie nad powidłami myślałam, ale u mnie się nie sprawdzają i muszę je wyrzucać. Ale z knedlami to całkiem fajny pomysł;)

msmors

Zadanych pytań: 91

13.09.2013 14:32

Powidełko polecam i kompocik

sunnymood

Zadanych pytań: 484

13.09.2013 14:34

Najlepiej zamrozić;)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

13.09.2013 14:35

Ja robiłam nutelle - do uprażonych jak na powidła śliwek dodaje się czekoladę i zmielone orzechy :)

Klausia

Zadanych pytań: 251

13.09.2013 14:35

Ciasta, kompoty, niektórzy marynują, można zamrozić, zrobić knedle, drożdżówki, powidła. Dużo jest opcji :)

edi

Zadanych pytań: 406

13.09.2013 14:36

Mysiunia, a smaczne to wyszło?;)Faktycznie smakowało jak nutella?

Janina

Zadanych pytań: 159

13.09.2013 14:37

Ja zrobiłabym tak; trochę zjadłabym na świeżo, trochę na ciasto krucho - drożdżowe z kruszonką, trochę zrobiłabym w syropie do słoików, a jeszcze trochę zrobiłabym powidła;)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

13.09.2013 14:42

Ja w tym roku też miałam bardzo dużo śliwek do przerobienia i większość zamroziłam,robiłam ciasta,śliwki w occie i nastawiłam dwie nalewki.Konfitur nie smażyłam bo zostały mi z ubiegłegp roku.

Habibi

Zadanych pytań: 690

13.09.2013 14:47

Ja stawiam na powidła lub po prostu lekki dżem śliwkowy, mus lekko słodzony (zimą jest super, jak sos do kopytek czy deserów), robię też ketchup ze śliwek i ostre sosy, marynuję w zalewie octowej... wszystko zależy od tego, co Twoja rodzinka lubi najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak