Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

18.07.2016 14:48

dostałam około 2 kg zamrożonych płoci i innych małych ryb. pomyślałam o zrobieniu pulpetów rybnych,ale mistrzem filetowania ryb nie jestem i zawsze sporo mięsa zostaje przy kręgosłupie. czytałam że niektórzy wsadzają do maszynki rybę bez filetowania( tylko bez ogonów,płetw i oczywiście bez głowy ) a ości zostają w maszynce.Czy ktoś z Was tak próbował? a może macie inny sposób na takie małe ryby?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

20.07.2016 07:30

nie mieliłam maszynką ryb, zrobiłabym raczej smażone i potem w zalewę octową, pulpety fajna rzecz ale filetowanie takich małych chyba się za bardzo nie opłaca

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

18.07.2016 20:51

ja jednak zostałabym przy filetowaniu

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

18.07.2016 21:20

ja tez mieliłam tylko musisz obrac z osci

Odpowiedzi (17)

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.07.2016 15:00

nigdy jeszcze nie próbowałam takiego sposobu z maszynką

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

18.07.2016 15:12

Ja też nigdy nie próbowałam takiego sposobu z maszynką i nie przekonuje mnie ten sposób. Chyba bym nie jadła takich pulpetów

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.07.2016 15:16

oj chyba wolałabym filetować ....

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.07.2016 15:17

Nie próbowałam i nie słyszałam o takim sposobie

Janina

Zadanych pytań: 159

18.07.2016 15:32

Nie robiłam tak nigdy, żeby przepuścić przez maszynkę, wolałabym wyfiletować;))

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.07.2016 16:56

zrobiłabym je smażone i marynowane w occie albo tak jak Ty pulpeciki :) zatrudniłabym męża do filetowania bo ja nie cierpię ;)

benka

Zadanych pytań: 15

18.07.2016 19:44

Słyszałam o takim sposobie, tylko trzeba rybki lekko zmrozić, potem zmiksować w Termomixie, ale nigdy tak nie robiłam.

Czyki

Zadanych pytań: 72

18.07.2016 19:59

Zdecydowanie wolałabym filetować, odradzam pomysł zmielenia, bo może Ci potem nie smakować:)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

19.07.2016 07:31

nie próbowałam takiego sposobu , jeśli już to tylko filetować

ben-ka

Zadanych pytań: 459

19.07.2016 09:41

Małe rybki najlepsze w zalewie octowej:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak