Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Malinka

Zadanych pytań: 302

29.08.2013 20:03

Dostałam śliwki węgierki i mam zamiar je wypestkować i zamrozić. Czy mogę je później wykorzystać np. do knedli albo do ciasta? Pytam, bo jeszcze nigdy nie korzystałam z mrożonych i stąd mój mały dylemat:)

Odpowiedzi (24)

Jadwiga/Jaga85

Zadanych pytań: 26

29.08.2013 20:48

Oczywiście, że tak. Mrożone doskonale nadają się do knedli, czy ciast.

Malinka

Zadanych pytań: 302

29.08.2013 20:51

Dziękuję wszystkim za radę:)

msmors

Zadanych pytań: 91

29.08.2013 21:01

oczywiście, że można

Kasia36

Zadanych pytań: 463

29.08.2013 21:13

można mrozić, ale wydaje mi się że do knedli później będą takie za bardzo rozlazłe jak się rozmrożą raz takich używałam i knedle nie były rewelacyjne

Janina

Zadanych pytań: 159

29.08.2013 21:27

Mrożę śliwki wypestkowane i potem zużywam do wszystkiego gdzie potrzebuję;)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

29.08.2013 21:38

Nie martw się ja też mam zamrożone śliwki i normalnie je używam do ciasta najpierw się rozmrażają :)

malinowepocalunki

Zadanych pytań: 16

29.08.2013 21:52

Śmiało zamrażaj. Będą super!

Alex_M

Zadanych pytań: 119

29.08.2013 22:38

często piekę zimą ciasto ze śliwkami. mrożę kilka paczuszek. są dobre :)

gibli

Zadanych pytań: 20

29.08.2013 22:42

spokojnie można je mrozić,

Róża1

Zadanych pytań: 7

29.08.2013 23:05

mrożę i można ich używać do wszystkiego , tylko nie rozmrażać:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak