Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aga123

Zadanych pytań: 40

19.11.2013 19:31

Dostałam surową makrelę, jak można ją zrobić by smakowała? Czy typowo jak każdą rybę, czy inaczej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Christopher

Zadanych pytań: 31

20.11.2013 00:15

Proponuję makrelę wyfiletować ,usunąć ości i 30min marynować w mieszance:5 łyżek oliwki+1 łyżka soku z cytryny +sól,pieprz +garść natki pietruszki.Smażyć na oliwie po 2 min z każdej strony.Najpierw kładziemy skórą na spód.Po usmażeniu skroić cytryną ,podawać z całymi ziemniaczkami z wody posypanymi pietruszką.

Krzysztof15

Zadanych pytań: 183

19.11.2013 19:52

Makrela do smażenia nie bardzo się nadaje.Proponuje przeciąć wzdłuż w środek włożyć cebulę w plasterkach ,przyprawić solą ,białym pieprzem Zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku.Jest pyszna

kate.500

Zadanych pytań: 1516

19.11.2013 19:34

Ja tez jadam wylacznie wedzona

Odpowiedzi (18)

Ela_K

Zadanych pytań: 13

19.11.2013 19:34

ja uwielbiam wędzoną makrele

Margo1

Zadanych pytań: 2141

19.11.2013 19:35

Możesz upiec , możesz zrobić makrele pieczoną z masłem pietruszkowym.Jeszcze nie miałam do czynienia z makrelą surową .

Dorian

Zadanych pytań: 1093

19.11.2013 19:36

kupuje tylko wedzona, nawet chyba nie widzialem w sklepie takiej surowej

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

19.11.2013 19:44

ja spróbowałabym ją upiec

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.11.2013 19:45

na pewno można usmażyć jak inne ryby albo można zrobić nadziewaną i usmażyć

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

19.11.2013 19:50

piekłam makrelę z grzankami włożonymi do środka, skropioną dobrze cytryną a po upieczeniu posypane wszystko pietruszką - to tłusta ryba i nie każdemu smakuje na ciepło

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

19.11.2013 19:53

na patelni grillowej jeśli masz taka, tłuszcz spłynie i nie b edzie taka tłusta jak z patelni zwykłej

Alex_M

Zadanych pytań: 119

19.11.2013 20:09

jadłam makrelę pieczoną i zrobioną po grecku. druga wersja była przepyszna :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

19.11.2013 20:43

Polecam pieczoną, nie robiłem, ale jadłem, była pyszna :)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

19.11.2013 20:47

kiedyś kupiłam świeżą makrelę,upiekłam jak każdą inną rybę i była pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak