Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

06.07.2016 10:14

Dostałam wczoraj od sąsiada dużą torbę młodej marchewki /cienka ale smaczna/ z komentarzem: " ja bym wyrzucił ale pani na pewno jakoś to spożytkuje" No i wczoraj ugotowałam trochę w całości i podałam z sosem maślanym jako dodatek do mięsa, dzisiaj zrobiłam zupkę jarzynową ale nadal mam tej marchewki dużo. Jak ją wykorzystać ? Nie chcę zamrażać bo nie mam już miejsca w zamrażalniku. Czy mogę ją jakoś zawekować - młodej marchwi nigdy tak nie robiłam: nie wiem jaka zalewa i jak długo pasteryzować. Pomóżcie!!!!

Odpowiedzi (26)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

07.07.2016 09:22

zrób do słoików

Wacław

Zadanych pytań: 1269

07.07.2016 10:06

zrobiłbym sok z dodatkiem jabłek

Franciszek

Zadanych pytań: 4

07.07.2016 11:15

ciasto marchewkowe , dżem

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.07.2016 11:19

najlepiej chyba zrobić do słoików ;) bo dzem nie kazdemu smakuje

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.07.2016 11:36

ja na pewno zrobiłabym sok

asiatok

Zadanych pytań: 15

07.07.2016 23:29

Proponuję następująco do obiadu: kroimy marchewkę w 1 cm talarki.Wrzucamy na patelnię na klarowane masełko. podduszamy na małym ogniu. Solimy do smaku już na talerzu. Pyszna jest!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak