Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Róża1

Zadanych pytań: 7

30.04.2016 11:00

Dostałam większą ilość rabarbaru :-) , zrobiłam już mufinki , drożdżowe , kompot , ale mam zapytanie czy można mrozić rabarbar ? Czy go blanszujecie przed mrożeniem ?

Odpowiedzi (57)

ania2610

Zadanych pytań: 4

30.04.2016 17:55

Jak mam nadmiar to zawsze mrożę, opłukany i osuszony kroję na kawałki i pakuję w torebki. Potem idealnie nadaje się na kompot lub do ciasta (bez wcześniejszego rozmrażania).

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

30.04.2016 18:49

nie potrzeba blanszować.ja obieram i kroję na centymetrowe kawałki(aby było gotowe do ciasta)

pestka

Zadanych pytań: 424

30.04.2016 19:31

mroziłam już rabarbar pokrojony na małe kawałki, bez blanszowania

mysza75

Zadanych pytań: 96

30.04.2016 20:03

mrożę rabarbar surowy

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

30.04.2016 20:03

Można mrozić bez blanszowania

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

30.04.2016 20:03

Można mrozić bez blanszowania

jola91

Zadanych pytań: 23

30.04.2016 20:21

Zawsze mrożę surowy rabarbar, albo z nadmiaru robię konfiturę rabarbarową i wekuję.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

30.04.2016 22:25

pokrojony, obrany zamrażam we porcjach, odmrażam na sitku

Marta1986

Zadanych pytań: 859

01.05.2016 00:00

oczywiscie ze mozna mrozic

Maridka19

Zadanych pytań: 59

01.05.2016 06:42

Ja jak mrożę to zawsze na mniejsze kawałki kroję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak