Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

18.10.2013 13:28

Dostałem w prezencie gęś w całości o wadze 5 kg. Jak najlepiej ją przyrządzić?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

19.10.2013 17:50

upiec w piekarniku

Beata73

Zadanych pytań: 1093

19.10.2013 18:20

zrobic pasztet

gosia56

Zadanych pytań: 466

18.10.2013 13:32

tez bym zrobiła nadziewaną jabłkami i warzywami i upiekła w całosci

Odpowiedzi (21)

Margaretkaw

Zadanych pytań: 9

18.10.2013 13:28

Nadziać jabłkami i upiec w rękawie, żeby nie była zbyt sucha :)

Dorian

Zadanych pytań: 1093

18.10.2013 13:31

Kiedyś jadłem pieczoną z jabłkami. Dodane do tego była natka pietruszki, majeranek, rozmaryn i sól, pieprz

Melania

Zadanych pytań: 7

18.10.2013 13:33

Najlepiej upiec w całości, nadziewając jabłkami wymieszanymi z majerankiem :)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

18.10.2013 13:34

Polecam pieczoną w całości :) w mojej księdzy kilka takich przepisów :) Gęś jest na tyle tłusta że sucha nie będzie, a jbałka wg mnie to nie najlepszy farsz dla gęsi. Ja faszeruje mięsem, czasem dodaje też suszone owoce (żurawina, morela)

berys18

Zadanych pytań: 1434

18.10.2013 13:34

ja bym nadziała mięsem i upiekła w całości. Gęś do rękawa do pieczenia się nie zmieści, trzeba ja polewać co trochę sosem

nutellla

Zadanych pytań: 7

18.10.2013 13:34

może jakiś rosół, albo pieczona gęś

kate.500

Zadanych pytań: 1516

18.10.2013 13:38

polecam rosol, byl pyszny

Izabela9

Zadanych pytań: 25

18.10.2013 13:42

Ja to bym podzieliła i pomroziła.

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

18.10.2013 13:44

pieczona gęs z jabłkami pycha

pestka

Zadanych pytań: 424

18.10.2013 13:45

taka ilość byłaby dla mnie za duża - więc podzieliła bym na części i zamroziła porcjami a na bieżąco ugotowałabym rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak