Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Cynamonka

Zadanych pytań: 79

28.02.2015 15:06

Dzień dobry! Słuchajcie, potrzebuję pomocy. Robię krem pomarańczowy, który wyszedł mi za rzadki. Stoi w lodówce od 2 dwóch godzin i za wiele mu to nie pomogło. Lekko się zciągnął, ale na ciasto wciąż się nie nadaje. Czytałam, że można kaszy manny dodać do niektórych kremów, ale nigdy tego nie robiłam... Chodzi o suchą kaszkę? Możecie powiedzieć jak to zrobić? Jeśli chodzi o sam krem to robiłam tak: 720 ml soku pomarańczowego wymieszałam z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej, 3 żółtka połączyłam z 2 jajkami i 4 łyżkami cukru pudru. Dodałam to do gotującej się śmietany 30% (250 ml) z mlekiem (230 ml) i 70 g masła. Z góry bardzo dziękuję za każdą Waszą pomoc!

Odpowiedzi (14)

Mniam

Zadanych pytań: 87

28.02.2015 20:28

Ja bym podgrzała sos pomarańczowy i dodała rozpuszczoną żelatynę.

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

01.03.2015 15:31

ja podobnie jak borgia spróbowałabym z masłem

Ania84

Zadanych pytań: 67

01.03.2015 20:20

ja bym tez z zelatyną sprobowala

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

02.03.2015 11:20

A ja krem kiedyś (choć inaczej robiony!) uratowałam dodając właśnie galaretkę rozpuszczoną w bardzo małej ilości wody. Ale i podane wyżej przez innych użytkowników sposoby są ok, wszystkie do zrobienia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak